Türk-İş’ten Vali Topaca’ya Ziyaret

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindeki heyet 03 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 12.30’da Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’yı ziyaret etti.

Bayırbucak Türkmenlerine maddi yardımda bulunmak ve bölgeden gelen çocuklara oyuncak hediye etmek amacıyla ilimize gelen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyaretine; Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli ve Türk-İş İşçi Sendikaları Konfederasyonu il temsileri de katıldı.

Atalay ve beraberindeki heyeti Hatay’da hayırlı bir iş için ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Sayın Topaca, son dönemde komşumuzda yaşanan olaylardan doğrudan etkilenen illerden birisinin Hatay olduğunu belirtti. Sayın Topaca, ‘’Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu sürecin başladığı andan itibaren Suriye’den ilk girişlerin yaşandığı ve hala da evinden barkından olmuş insanların ülkemize giriş yaptığı bir noktadayız. Son bir haftadır da özellikle Bayırbucak’tan Türkmen kardeşlerimizi ve o bölgede bulunan Arap kökenli kardeşlerimizi kabul ediyoruz. Bir hafta içerisinde aldığımız kişi sayısı yaklaşık 6 bindir. ‘’ dedi.

Bu insanların kayıt işlemlerinin yapılmasının, yerleştirilmesinin, ihtiyaçlarının karşılanmasının, parmak izlerinin alınması, kimliklerinin verilmesinin ayrı ayrı birer operasyon olduğunu söyleyen Sayın Topaca, ‘’Bu yükün taşınmasında devletimiz olağanüstü bir gayret gösteriyor. Devletimizin gayretleri dışında bu yükün taşınmasında sivil toplum kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının, sendikaların yapacağı katkılar çok önemlidir. Türk-İş’in böyle bir dönemde bizden talep gelmemesine rağmen böyle bir yardım kararı alması hakikaten çok anlamlıdır. Ben bu yardıma fitili ateşleyecek bir işaret fişeği gibi bakıyorum. İnşallah bütün sivil toplum kuruluşlarının, bütün hayırseverlerin, bütün sendikaların gönlüne yardım yapma hevesi düşecektir. ‘’ dedi.

Türkmenler için Türkiye’nin her tarafından insanlarımızın elindekini avucundakini paylaşmak suretiyle inanılmaz bir yardım seferberliği içinde olduğunu belirten Sayın Topaca, ‘’Gıda olarak Allah’a şükür ihtiyacımız yok. Bizim milletimiz hakikaten çok cömert. Ben ülkemiz adına, devletimiz adına, misafirlerimiz adına sizlere şükranlarımızı sunuyorum. Bu yardımlarım artarak devam etmesini de temenni ediyorum.’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise aralık ayında gerçekleşen genel kurulda aldıkları bir karar neticesinde Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası başlatmak istediklerini belirterek, ‘’Biz Suriyeli misafirlerimiz ile ilgili son dört sene içerisinde Türk-iş olarak yapılması gerekenleri noksansız yapmaya gayret sarf ediyoruz. Çünkü kimin Ensar kimin ev sahibi olacağı hiç belli olmaz. Bayırbucak Türkmenleri bizim parçalarımızdan bir tanesi. Onlarla ilgili sizin de dediğiniz gibi Türkiye’nin her yerinden gıda yardımı yapılıyor. Biz de acil ihtiyaçlarda kullanılmak üzere bir miktar para takdim etmek istedik. Onun dışında bu bölgedeki çocukların yüzünü tebessüm ettirebilmek için ilk etapta bin tane kız, bin tane erkek çocuk olmak üzere 2 bin adet oyuncak hediye edelim istedik. Buraya geldiğimizde bölgede 15 bine yakın çocuk olduğunu öğrendik. Döner dönmez 15 bin tane çocuğun oyuncaklarını temin edip size teslim edeceğiz. Bizleri misafir ettiğiniz için ben sizlere teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Sayın Topaca’ya insani gerekçelerle ülkemizde misafir ettiğimiz Türkmen kardeşlerimizin acil ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 150.000 TL’lik bir çek takdim etti. Sayın Topaca da Türkmen kardeşlerimize yapmış olduğu desteklerden dolayı Ergün’e plaket verdi.

3 5 6