Mide Katlama Yöntemiyle 45 Kilo Verdi

Aşırı kilolarından dolayı mide katlama ameliyatı olan 110 kilo ağırlığındaki Kezban Turhan (25), altı ayda 45 kilo verdi. Daha önce diyetisyen yardımıyla zayıflamaya çalıştığını, fakat fazla kilolarını bir türlü veremediğini ifade eden Turhan, son olarak Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş’a başvurarak, ameliyat oldu. Gerçekleştirilen mide katlama cerrahisinden kısa süre sonra hızla kilo vermeye başlayan Kezban Turhan, eski sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade etti.

“Diyet ve spordan sonuç alamadım”
Yapılan cerrahi operasyondan kısa süre sonra sağlığına kavuştuğunu belirten Kezban Turhan, “Son birkaç yılda hızlı kilo almaya başlamıştım. Bu nedenle diyet uygulamaya başladım. Ancak diyet yaparak beş kilo veriyorsam, diyeti bıraktıktan sonra sekiz kilo alıyordum. Ardından tekrar diyet ve spor yapmaya başladım, fakat ne diyetin ne de sporun faydasını göremeyince ameliyat olmak istedim. İlk etapta farklı bir doktora başvurdum. Vücut kitle indeksim, tüp mide ameliyatı için yetersiz ve riskli olduğundan, başvurduğum doktor ameliyat yapamayacağını belirtmişti. Daha sonra Cavit Bey’e muayene olmak istedim. Gerekli muayene ve tetkiklerden sonra, Cavit Bey bana mide katlama ameliyatı uygulayabileceğini belirtti. Ayrıca tetkiklerde mide fıtığım olduğu da ortaya çıktı. Doktorum Cavit Bey, hem mide fıtığı, hem de mide katlama ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi. Ameliyattan bir ay sonra 10 kilo vermiştim. Daha sonra spora ve sağlıklı beslenmeye daha da dikkat etmeye başladım ve 65 kiloya kadar düştüm. Kendimi şuan çok iyi hissediyorum. Öncesinde merdivenleri çıkamaz durumdaydım, nefes darlığı yaşardım. Yolda yürürken dahi, belli bir mesafeden sonra ayaklarım ağrımaya başlardı. Zayıfladıktan sonra sağlık problemim kalmadı. Bana bu mutluluğu yaşatan Cavit Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.

“Hastalarımız ameliyatı güvenle tercih ediyor”
Gerçekleştirdikleri mide katlama operasyonundan sonra, Kezban Turhan’ın ideal kiloya kavuşmasını sağladıklarını ifade eden Op. Dr. Cavit Göktaş, “Kezban Hanım, aldığı kilolarla morbid obez olmaya aday biriydi. Bu durum, O’nun psikolojisini bozuyordu. Bu nedenle uygun kilolarda olan hastalarımıza mide katlama tekniğiyle farklı bir çözüm geliştirdik. Aynı seansta hem mide fıtığı, hem de mide katlama operasyonu gerçekleştirerek, ideal kiloya kavuşmasını sağladık. Tüp mide ameliyatından korkanlar için de alternatif olarak mide katlama operasyonunu öneriyoruz. Bu operasyonda midede kaçak riski olmadığından, hastalar bu ameliyatı güvenle tercih ediyor. Hasta için hangi ameliyatın yararlı olacağını birlikte karar veriyor ve daha sonra ameliyatı gerçekleştiriyoruz” açıklamasında bulundu.

cavit göktaş kezban turhan