Köpek Yavrularına Zabıta Şefkati

Anneleri araç çarpması sonucu veya başka bir şekilde ölmüş olan köpek yavruları Dörtyol Belediye Zabıta Ekipleri tarafından Antakya’daki Hayvan Barınağına götürüldü.
Dörtyol ilçesinde annelerine araç çarpması sonucu ölen sokak köpeği yavruları belediye zabıta ekiplerince korumaya alınarak hayvan barınağına teslim edildi.
Edinilen bilgiye göre vatandaşlar sokak arasından gelen köpek yavruları sesi üzerine durumu belediye ihbar hattına bildirerek yardım istediler.
Dörtyol Belediyesi Zabıta Ekipleri seslerin geldiği sokak arasında anneleri araç çarpması sonucu öldüğü anlaşılan sokak köpeği ve başında bekleyen köpek yavrularıyla karşılaştılar.
Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan, konuyla ilgili olarak verdiği kısa bilgide; “Duyarlı vatandaşlarımız belediyemize durumu haberdar ettiler. Zabıta ekiplerimiz de hemen olaya el koydular, ekiplerimizce yapılan gözle yapılan tetkikte sokak köpeği annelerinin bir aracın çarpması sonucu öldüğünü tahmin ediyoruz.
Zabıta ekiplerimiz nezaretinde anneleri ölen sokak köpeği yavrularını bulundukları yerden kaldırılarak Antakya’da bulunan hayvan barınağına götürüldü.” dedi.
ZABITADAN İNSANLIK DERSİ
Nakil öncesinde soğuktan ve açlıktan bitkin halde olan köpek yavrularının bakım ve beslenmesinin de yapıldığını belirten Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan; “Soğuktan ve açlıktan bitkin bir halde bulunan yavrular önce zabıta ekiplerimiz tarafından biberonla beslendiler. Yavru köpekler daha sonra belediyemize ait araçla Hatay Büyük Şehir Belediyesi Hayvan Barınağına götürüldüler. Barınak yetkilileri, Dörtyol Belediyesinden başka hiçbir belediyenin maalesef başıboş köpeklerle ilgili çalışma yapmadığını, bu tür konularda duyarlı olmadığını belirterek ekiplerimize duyarlılıklarından ve çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.” açıklamasında bulundu.

iskenderunhaber (5) iskenderunhaber (1) iskenderunhaber (2) iskenderunhaber (3) iskenderunhaber (4)

Önceki İçerikArsuz Belediyesin’de ”Ğid Sabatağş” Bahar Bayramı Hazırlıkları Başladı
Sonraki İçerikTürk-İş’ten Vali Topaca’ya Ziyaret