Süleyman Demirel Anadolu Lisesinde Öğrencilere Üniversiteler Tanıtıldı

Dörtyol’un en başarılı okulları arasında yer alan Süleyman Demirel Anadolu Lisesi 26-27-28 Ocak 2016 tarihlerinde öğrencilerin motivasyonlarını arttırmak için İstanbul üniversitelerine tanıtım gezileri düzenledi.
Yeditepe Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi ve Aydın Üniversiteni gezen öğrenciler öğretim görevlilerinden bilgiler aldılar.
Laboratuvarları ve derslikleri gezdiler. Üniversitede okumanın önemini yerinde görerek gelecekte hangi meslekleri seçecekleri konusunda bilgiler edindiler.
Gezi Kulübü öğretmenleri Med Düldül, Mehmet Tellioğlu, Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Girgin ve Okul Müdürü Ferhat Yahşi başkanlığında 43 öğrenci ile 3 gün boyunca üniversite ortamını yerinde incelediler.
Uçak ile Adana’dan İstanbul’a giden Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencileri tanıtımdan sonra İstanbul’un tarihi ve modern güzelliklerini gezerek dönem yorgunluğunu attılar.
Üniversitelerin Hukuk, Rehberlik, Tıp, Mekatronik, Moleküler Biyoloji ve Nano teknolojisi, moda ve tasarım, Gastronomi, Yabancı Diller bölümü gibi bir çok bölümü gezildi.
İlçemizde yapılan deneme sınavlarında derece yapan 11. sınıf öğrencileri eğitim danışmanlığı programıyla sınavlara planlı ve azimli hazırlanmanın önemini bir defa daha kavramış oldular.

sd (4) sd (5) SD (13) SD (14)