Büyükşehir’den Trafiği Rahatlatacak Yeşil Dalga Atağı

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), her alana olduğu gibi ulaşım alanına da getirdiği yeniliklerle Hatay halkının yaşamını kolaylaştırmayı sürdürüyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yenilikçi tutumuyla hareket eden ekipler, Hatay’ın gelişimi için özverili çalışmalarına devam ediyor.
‘YEŞİL DALGA’ UYGULAMASI İLE TRAFİK IŞIKLARINDA BEKLEMEDEN AKIŞ SAĞLANABİLİYOR
HBB ekipleri, trafik ışıklarında bekleme olmadan ulaşım imkânı sağlamak, kentin trafik sirkülâsyonunu rahatlatmak ve ulaşım güvenliğini kontrol altına almak adına önemli bir çalışmanın ilk adımlarını attı. HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı, İskenderun yolu üzeri Honda Kavşağı ve Kırıkhan ilçesi Topboğazı Mahallesi arasında ‘Yeşil Dalga’ uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulama sayesinde 70 km sabit hızla ilerleyen sürücüler kırmızı ışığa yakalanmadan seyahat edebilecek.
HBB’NİN YEŞİL DALGA UYGULAMASI VATANDAŞLARIN BEĞENİSİNİ KAZANDI
Kentin önemli geçiş noktası konumundaki ve yoğun bir trafik akışına sahip bölgelerde, trafik tıkanıklığına yol açmamak için başlatılan ve Hatay’a ulaşımda çağ atlatan bu uygulama trafiği rahatlatmasıyla vatandaşların beğenisini kazandı.
HBB Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri, kentin ulaşım güvenliği ve konforunu sağlamak amacıyla yerinde projeler üreterek Hatay halkının seyahat sırasında karşılaşabileceği tüm sorunları çözüme kavuşturmaya devam edeceklerini bildirdi.

c9eea9a68ec0a78f6be6b3d0256390a8 yesil_dalga_h48974