Samandağ St. İlyas Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki Çocuk Şenliği Tam Not Aldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin(HBB) il genelindeki bütünleştirici etkinlikleri kapsamında Samandağ Ortodoks Kilisesi Vakfı ile birlikte organize ettiği çocuk şenliği büyük beğeni topladı.

St. İlyas Rum Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte HBB’nin başarılı Şehir Tiyatrosu sanatçılarının ‘Minik Avcı’ adlı oyunu muhteşem sahne performansıyla ortaya koymasıyla neşeli dakikalar yaşayan miniklerin yüzlerine yansıyan mutluluk görülmeye değerdi.

Sergilenen oyun sonrasında gülen gözleriyle tiyatrodan memnun oldukları her hallerinden belli olan miniklerle HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçıları sandalye kapmaca, kafadan kafaya şapka geçirme ve ülkeler dansı gibi çeşitli oyunlar oynayarak bu anlamlı güne ayrı bir renk kattı.

HBB ŞEHİR TİYATROSU, ‘ÇOCUKLAR MUTLUYSA TOPLUM MUTLUDUR’ ANLAYIŞIYLA ETKİNLİKLERİNİ İL GENELİNDE SÜRDÜRÜYOR

Bugüne kadar il genelinde sahnelediği oyunlar ve gerçekleştirdiği etkinliklerle Hataylı her kesimden çocuğun gönlünde taht kuran HBB Şehir Tiyatrosu, başarılı sanatçılarıyla Noel’de Antakya Ortodoks Kilisesi’nde sahnelemeye başladığı eğlenceli oyunlarını Samandağ’da da çocuklarla buluşturmuş oldu.

HBB Şehir Tiyatrosu sanatçıları, il genelinde tüm kesimleri kucaklayan ve toplumsal değerlere sahip çıkan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın bütünleştirici anlayışı doğrultusunda, toplumun her kesimini temsil eden vakıflar ve derneklerle işbirliği içerisinde olmaya devam ederek sosyal etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceklerini ve büyük ilgiyle takip edilen oyunları yakın bir zamanda İskenderun ve Altınözü ilçelerinde de sahnelemek için çalışmalara başladıklarını kaydettiler.

Samandağ’da yoğun ilgi gören ve miniklerin sanatçılarla oyunlar oynayarak, anı fotoğrafı çektirerek büyük mutluluk yaşadığı tiyatro gösterisinin bitiminde ise boyama kitabı, boyama kalemi, balon ve kumbara hediyeleri çocukların mutluluğunu bir kat daha arttırdı.

SAMANDAĞ ORTODOKS KİLİSESİ VAKFI’NDAN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Samandağ Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Dimyan Emektaş, etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada, “Hatay’da her zaman kültürel ve sosyal faaliyetlerde desteğini esirgemeyerek etnik, dini ve mezhepsel ayrım yapmadan Hıristiyan cemiyeti ile etkinliklerini gerçekleştiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ederim” dedi.

SAMANDAĞLI HIRİSTİYAN VATANDAŞLARDAN HBB’NİN “OYUNCAKLAR OYNANMAK İÇİNDİR” PROJESİNE KATKI

Etkinlik sonrasında Samandağ Ortodoks Kilisesi Vakfı, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projeleri kapsamında olan ve her çocuğun oyuncaklarla buluşturulmasını amaçlayan ‘Oyuncaklar Oynanmak İçindir’ Projesine destek için oyuncak katkısında bulundu.

Başkan Savaş’ın teşvikleri ile başlatılan bu anlamlı ve bir o kadar da duyarlı proje için teşekkürlerini ileten vakıf mensupları, bu tür anlamlı projelere destek vermeye her zaman hazır olduklarını ifade ettiler.

tiyatro (1) tiyatro (2) tiyatro (3) tiyatro (4) tiyatro (5) tiyatro (6) tiyatro (7)