Fırınlarda Gramaj ve Hijyen Denetimleri Devam Ediyor

İskenderun Belediyesi Zabıta ekipleri kent merkezinde bulunan fırın ve unlu mamul satışı yapan iş yerlerine denetim yaptı.

Zabıta ekipleri ekmek, pide, unlu mamüllerin sağlıklı ve hijyen koşullarda üretildiğini kontrol etmek amacıyla fırın denetimleri sürdürüyor. İnsan odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde yapılan denetimlerde pidelerin gramajından, fırınların temizliğine, etiket ve ambalaj kontrolüne kadar birçok konunun titizlikle incelendiğini ifade eden İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy, “Gramaj ve hijyen konularında yapılan denetimlerde kusurlu bulunan işyerlerine para cezası uyguluyoruz.

Şehrimizde bulunan fırınlarımızı düzenli olarak denetim altında tutuyoruz. Zabıta ekipleri olarak, İskenderun halkının sağlıklı, hijyen ve gramaj kurallarına uygun ekmek, pide ve diğer unlu mamulleri tüketebilmesi amacıyla bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Yaptığımız denetimlerde temiz ve sağlıklı ürün üreten esnafa da teşekkür ediyoruz” dedi. İş yerlerine eksikliklerini öngörülen sürede gidermeleri konusunda ihtarda bulunuldu. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerin rutin bir şekilde sürdürüldüğünü, bundan böyle de bu denetimlere aralıksız olarak devam edeceğini belirterek, işyeri sahiplerinden de kurallara titizlikle uymaları konusunda uyarısında bulundu.

F  4 F 2 F1 F3 F5