Başkan Seyfi Dingil İskenderun’u Dinliyor Projesi Devam Ediyor

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in, başlattığı yeni uygulama ile ilçe ve mahallelerin sorunları yerinde tespit ediliyor ve sorunlara çözüm bulunuyor. Farklı mahallelerde vatandaşları dinleyen İskenderun Belediyesi görevlileri, vatandaşları bire bir dinleyerek istek, öneri ve şikâyetlerini dinleyerek, anket saha çalışması yapıyor. Yapılan anketlerde vatandaşlara, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in hayata geçirdiği projeleri ile devam eden projeler hakkında bilgi sahibi olup olunmadığı sorulurken, Belediye Başkanından istek ve talepleri de alınıyor. Başkan Seyfi Dingil İskenderun’u Dinliyor projesi ile Belediye sınırları içerisinde yer alan hanelerde 12 ay süre ile saha araştırması yapılacak ve elde edilen sonuçlar dijital haritalar üzerine işlenecek. Konu ile ilgili açıklamada bulunan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil proje ile amaçlarının vatandaşlardan gelen istek, öneri şikâyetler doğrultusunda belirlenecek çözüm önerileri ile hizmet kalitesini arttırmak olduğunu ifade etti. Kurumsallaşma anlamında hızla ilerleme kaydettiklerini belirten Başkan Seyfi Dingil açıklamasında şu görüşlere yer verdi;”şehrimizde bulunan tüm haneler özel eğitimli ve tek tip kıyafetli personel tarafından tek tek ziyaret edilecek.

Vatandaşlarımızın belediye hizmetleri ile ilgili memnuniyetleri, beklentileri ve şikayetleri detaylı bir şekilde tespit edilecek. Buradan çıkacak sonuçlar digital ortamda haritalar üzerinde işlenecek ve hizmetlerimize pozitif katkı sağlayacaktır”dedi. Bu çalışmada görev alan personel sadece vatandaş görüşlerini toplamayacak aynı zamanda bir hizmet denetimi de yapacak. Sokakta kaldırımların ve yolların durumu, temizlik hizmetlerinin işleyişi belediye hizmetleri sahada yerinde denetlenecek.

Bu çalışma ayrıca; hanede engelli var mı gibi sorulara sosyal belediyecilik alanında kullanılabilecek pek çok demografik veride toplanacak ve belediyenin hizmetlerini bu veriler doğrultusunda geliştirmesine imkân sağlayacak. Öte yandan uygulamanın çok yararlı olduğunu söyleyen vatandaşlar ise biz belediyeye gitmek yerine belediye bize geliyor. Gönül rahatlığı ile şikayet ve temennilerimizi söylüyoruz dediler.

B5 B4 B3 B2 B1