Vali Topaca Nuri Üysen’le Okul Protokolü İmzaladı

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, Hatay Özel Eğitim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş adamı Nuri Üysen ile 32 derslikli yeni okul için protokol imzaladı.

25 Ocak 2016 Pazartesi günü saat 16.30’da Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokole Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve Hatay Özel Eğitim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş adına Nuri Üysen katıldı.

Sayın Topaca burada yaptığı konuşmada eğitime yapılan yatırımın için en kıymetli yatırım olduğunu belirterek, ‘’İlimizde şu an itibariyle 360 bine yakın öğrencimiz mevcut. Bu 360 bine yaklaşık 130 bin de Suriye’den gelen misafirlerimizin çocuklarını da eklediğimizde ilimizde yaklaşık 490 bin öğrencimiz var. Bunların derslik ihtiyacı, sosyal ihtiyaçları ve diğer tüm ihtiyaçları kolay sağlanacak şeyler değil. Biz, zamana yayarak bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Devletimizin imkânının yetmediği yerde Nuri Bey gibi hayırseverler devreye giriyor.‘’ dedi.

Çocuklarımızı bir an önce daha güzel dersliklerde, daha iyi sosyal imkânı olan ve fiziken daha sağlam, yeni yapım şartlarına uygun yapılmış okullarda okutmanın çok önemli olduğunu ifade eden Sayın Topaca,’’ Bu okulumuzu 16 derslik, 24 derslik derken 32 derslik ile karara bağladık. Biz burada insan yetiştiriyoruz. Bu okullarda geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız, gençlerimiz eğitim görecek. Gelecek nesil için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu hayırlı işe vesile olan Nuri Üysen’e de yaptığı katkılardan dolayı ben huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu katkıları artarak devam eder.‘’ dedi.

Hayırsever iş adamı Nuri Üysen ise herkesin yaşamı boyunca birtakım ideal ve amaçları olduğunu belirterek, ‘’ Ben eski bir eğitimciyim. 14 yıl eğitimci olarak hizmet verdim. Gençliğimden beri idealim bir cami ve bir okul yaptırmaktı. Camiyi yaptırmak nasip oldu inşallah okulu da tamamlayarak baki kalan bu kubbeye hoş bir seda bırakacağım.’’ dedi.

Atılan imzaların ardından Sayın Topaca, günün anısına İş Adamı Üysen’e kalem hediye etti ve plaket verdi.

Protokol imza töreni İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptığı hayır duasının ardından son buldu.

İlimiz İskenderun İlçesi Şevre Mahallesi’nde yapılması planlanan 32 derslikli Nuri Üysen Ortaokulu’nda fen laboratuvarı, sığınak, spor salonu, rehberlik odası, kütüphane ve konferans salonu gibi birçok alan mevcut olacak.

nuri üysen (1) nuri üysen (2) nuri üysen (3) nuri üysen (4) nuri üysen (5) nuri üysen (6) nuri üysen (7)