Başkan Savaş, Kültür Ve Müzik Elçisi Karsu’yu Hataylılarla Yeniden Buluşturmaya Hazırlanıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Hatay’ın Karsu Köyü’nden Hollanda’ya göç eden bir ailenin kızı olan Amsterdam doğumlu dünyaca ünlü sanatçı Karsu Dönmez’i Hataylılarla bir kez daha buluşturmaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz günlerde yeni albümü Colors’un tanıtım turnesi kapsamında Antakya’ya gelerek konser veren ünlü sanatçı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından HBB’nin düzenleyeceği Hatay’ın Anavatan’a katılış yıldönümü etkinlikleri münasebetiyle memleketi olan Hatay’a davet edildi.
HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞININ 77’NCİ YILDÖNÜMÜNDE, HATAYLI DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇIDAN KONSER
Yurtdışında yaşaması vesilesiyle farklı kültürleri erken yaşta tanıma imkânı bularak bu zenginliği yaptığı müzikle harmanlayan Karsu, Hatay’ın Anavatan’a katılışının 77’nci yılında HBB’nin organize edeceği konser etkinliğinde hemşehrileriyle buluşacak.
MÜZİK YAŞAMI BAŞARILARLA DOLU KARSU’NUN İLGİNÇ YAŞAMI, BEYAZ PERDEYE DE TAŞINMIŞTI
7 yaşında piyano çalmaya başlayan Karsu, 14 yaşında Amsterdam’daki Kilim adlı aile restoranında sahne aldı. 17 yaşında The Netherlands American Community Trust Foundation adlı kurum tarafından New York Carnegie Hall’da konser vermek üzere seçilen sanatçı, 2008 yılında kendi orkestrasını kurarak, Muziekgebouw ann IJ, Turkey Now Festivali’nde sahne aldı. Bunların yanı sıra Concertgebouw Amsterdam, Melkweg, Heineken Music Hall, Rotterdam De Doelen konser salonlarında da konserler vererek uluslararası müzik otoritelerinin beğenisini topladı. Güzel sanatçı Karsu’nun ilgi çekici yaşam öyküsü, beyaz perdeye taşındı. Karsu, 20’den fazla ülkede konser vererek müzikseverlerin gönlünü fethetti.
TÜRKÇE EZGİLERE FARKLI YORUMUYLA HAYAT VEREN KARSU’NUN YETENEKLERİ SAYMAKLA BİTMİYOR
Türkçe ezgileri caz müziğin olanaklarıyla yeniden yorumlayan ve Başkan Savaş’ın kültür ve müzik elçisi olarak tanımladığı yetenekli sanatçı Karsu, blues, funk ve etnik müzik türlerinde de başarısını tüm dünyaya kanıtladı. Kendisini bir caz sanatçısı olarak niteleyen Karsu, etkili sesinin yanı sıra yetenekli bir piyanist, besteci, aranjör ve söz yazarı olarak da biliniyor.

sanat (2) sanat (3) sanat (1)