Önce İnsan Ve Çevre Sağlığı

Hava sıcaklığının azalmasıyla birlikte İskenderun Belediyesi ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı İlaçlama ekipleri Kasım, Aralık ve Ocak aylarında toplam 1 bin 619 noktada ilaçlama çalışması yaptı. Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte hizmetlerini arttıran ekipler şehir genelinde bulunan 45 mahallenin tamamını ilaçladı.

Ekipler, insan sağlığını tehdit eden ve bulaşıcı hastalık taşıyan her türlü kemirgen, uçkun ve haşereye yönelik vektörle mücadele ve ilaçlama hizmetini sürdürüyor. İlaçlama birimi ekipleri tespit edilen bataklıklar, park bahçeler, rögar kapak ağızları ile diğer açık alanlarda ilaçlama yaparak gerekli önlemleri alıyor. Çalışmalarında insan sağlığına ve doğaya en az zarar veren ilaç kullanımına dikkat ettiklerini belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”ilçemiz sınırlarında belirlenen su birikintisi alanlarında biyolojik ve kimyasal larvasitlerle mücadeleye devam ediyoruz.

Belediyemiz ekipleri çalışmalarını Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçlar ile “Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” doğrultusunda uygulanmaktadır. Önceliğimiz insan ve çevre sağlığı. Havaların soğuması ile birlikte olası bulaşıcı hastalıklara karşı etkin bir şekilde bizlerde İskenderun Belediyesi olarak tedbirlerimizi almaktayız. İlaçlama çalışmalarından vatandaşların etkilenmemesi için erken saatlerde ve yağmursuz günlerde yapmaya özen gösteriyoruz”şeklinde konuştu.

iskenderun (1) iskenderun (2) iskenderun (3) iskenderun (4) iskenderun (5)