Şehir Tiyatrosu’nun Yeni Oyunu ‘Scapın’ın Dolapları’na Büyük İlgi

HATAY’IN SOSYAL VE KÜLTÜREL GELİŞİMİNDE HBB İMZASI VAR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın, hemşehrilerini sosyal ve kültürel alanda birbirinden güzel etkinliklerle buluşturma hedefiyle çalışmalar gerçekleştiren HBB Şehir Tiyatrosu, sahnelediği “SCAPIN’IN DOLAPLARI’ adlı tek perdelik komedi oyunuyla tiyatroseverleri müthiş bir performansla buluşturmanın gururunu yaşadı.

TARİHİ OYUNU CANLANDIRAN SANATÇILARIN MÜTHİŞ PERFORMANSI AYAKTA ALKIŞLANDI

Moliere tarafından 17. Yüzyılda yazılan ve HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçısı Serdar Sarıkaya’nın yönetmenliğini üstlendiği, sahne dekoru ve sanatçı kıyafetlerinin olağanüstü uyumuyla sahneye uyarlanan ‘SCAPIN’IN DOLAPLARI’ adlı oyun, tiyatro sanatçılarının muhteşem performansı ile izleyenlerden tarafından ayakta alkışlandı.

SARIKAYA: HBB ŞEHİR TİYATROSU OLARAK İLKLERİ, HATAY HALKI İLE BULUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ

Tarihin gerçeklerini komedi ile birleştiren bu önemli sanat eserinin sahnelenmesi sonrasında konuşan HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçısı ve aynı zamanda oyunun yönetmeni Sarıkaya, “Yaklaşık bir buçuk aydır çok yoğun bir şekilde bu oyuna hazırlanıyoruz. Ekip arkadaşlarımla sahnede sizlere en iyi performansı sunmak için çok çaba sarf ettik. Tarihe böylesine tanıklık eden bir oyun daha önce Hatay’da oynanmamış. Biz HBB Şehir Tiyatrosu olarak ilkleri Hatay halkı ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bizlere her konuda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve bizleri bu önemli günde yalnız bırakmayan çok değerli izleyicilerimize tüm ekip arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BURGAÇ: DOLU BİR SALONA OYNAMAK VE AYAKTA ALKIŞLANMAK TÜM YORGUNLUĞUMUZA DEĞER

Oyunun Yardımcı Yönetmeni olan HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçısı Gözde Tansu Burgaç da desteklerinden dolayı öncelikle Başkan Savaş’a ve ardından HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mustafa Özer’e teşekkürlerini ileterek, “Dolu bir salona oynadık ve oyunun ardından ayakta alkışlandık. Bu bizim için tüm yorgunluklara değer. Ben emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TİYATROSEVERLER: HATAY’IN SOSYAL VE KÜLTÜREL DOKUSU HBB ŞEHİR TİYATROSU İLE GELİŞİYOR

Oyunun bitimi sonrasında görüşlerini bildiren tiyatroseverler, HBB Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği oyunları büyük bir heyecan ve beğeniyle takip ettiklerini ve Hatay’ın tiyatro kültürünün Şehir Tiyatrosu’nun ortaya koyduğu başarılı performanslarla gün geçtikçe geliştiğini kaydettiler.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni sezonda, yeni oyunlarla Hatay’ın dört bir yanında sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

tiyatro (2) tiyatro (3) tiyatro (4) tiyatro (5) tiyatro (1)