Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Hatay’da

Hatay’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ilimizin manevi değerlerinden olan ve Kırıkhan’da metfun olan Bayezıd-i Bestami Hz.’nin makamını ziyaret etti.

Ziyarete Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Milletvekilleri H.Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Bilal Ölmez, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, il müftüsü ile il müdürleri eşlik etti.

Daha sonra Kırıkhan Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Kılıç burada yaptığı konuşmada, Kırıkhan Belediyesi’nin öğrenci yurdu yapılmak üzere Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) tahsis edilen 10 dönümlük arazinin tapusunu teslim aldıklarını belirtti. Kırıkhan’da başka yatırımlarının da bulunduğunu ifaden eden Bakan Kılıç, “Mahalle tipi spor tesisleri yatırımlarımız Türkiye’nin dört bir yanında devam ediyor. Bu yatırımlarla ilgili ailelerden ve gençlerden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu anlamda bu yatırımlarımızı Türkiye’nin her tarafına daha fazla yaymak ve kullanmak konusunda çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bakan Kılıç, Kırıkhan’a bir yüzme havuzu yapımı ile ilgili belediyeye destek vereceklerini ifade ederek, “Siz yeter ki burada Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ve yurtlarımızda barınan öğrencilerimizle birlikte, sportif faaliyetler ve gençlik çalışmalarıyla ilgili katılımı artırın. Kırıkhan’da potansiyeli olan sporcu kardeşlerimizin önünü açmak için biz her ne gerekiyorsa yapmaya zaten hazırız.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılacak çalışmalarda antrenörler ve federasyonlar üzerinden altyapı ve imkan anlamında her türlü desteği sağlayacaklarını ifade eden Bakan Kılıç, ‘’Yarın da Hatay’da sömestr kamplarımızdan bir tanesini başlatıyoruz. Hem arazi için hem de misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum. Kırıkhan’a yapacağımız hizmetler devam edecek.” diyerek sözlerini noktaladı.

Daha sonra Kırıkhan Stadının yanında 7 dönümlük alan üzerinde yapılması planlanan spor salonu arazisini ve futbol sahasını inceleyen Bakan Kılıç, burada yetkililerden bilgi aldı. Bakan Kılıç, spor yatırımları kapsamında Hatay’da başlatılan ve çok önemli projeler arasında yer alan bu faaliyetlerin gençlerimize ve çocuklarımıza büyük kazanımlar sağlayacağını ifade ederek genç sporcularımız için 2000 kişilik bir antrenman sahası yapılması talimatını verdi.

Buradaki ziyaretin ardından Bakan Kılıç, Sayın Topaca ve beraberindeki heyet; Kırıkhan Şehir Stadı bitişiğinde gençlerin her türlü sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılan Kırıkhan Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Bakan Kılıç; içinde kafeteryası, toplantı salonları, eğitim salonları, folklor salonu, satranç salonu, müzik salonu gibi birçok aktivitenin aynı anda yapılacağı salonları barındıran Kırıkhan Gençlik Merkezi’nin geleceğimizin teminatı gençlerimize yapılan önemli hizmetlerden biri olduğunu belirtti.

vali (3) vali (4) vali (1) vali (2)

-Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç İncelemelerine Antakya’da Devam Etti-

İlimiz Kırıkhan ilçesindeki incelemelerin ardından Antakya’ya gelen Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet, uluslararası standartlara uygun olarak inşa edilen Antakya Buz Pateni Salonu’nda incelemelerde bulundu. Hatay’a yapılan bir çok spor tesisinden sadece biri olan Buz Pateni Salonu, kullanılan son teknoloji ile gençlerimize dört mevsim hizmet vererek Hatay’ın sportif anlamda prestij ve cazibesini arttıracak.

İncelemeler kapsamında Bakan Kılıç son olarak Uluslararası Cimnastik Federasyonu Kriterleri’ne uygun olarak yapımına başlanan Antakya Cimnastik Salonu’nu gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bakan Kılıç, bu önemli tesisler tamamlandığında Hataylı gençlerin daha modern ve kaliteli spor tesislerine kavuşmuş olacağını, spor alanında daha da üst seviyelere gelerek Hatay’ın spor şehri olma yönünde büyük bir mesafe kat edeceğini ifade etti.

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca ise, tesisler tamamlandığında Hatay’da spor adına daha güzel başarıların geleceğine inandığını belirterek bu tesislerin sadece sporcular değil her yaştaki vatandaşlarımızın da faydalanacağı önemli yatırımlar olduğunu vurguladı.

-Bakan Kılıç Valiliği Ziyaret Etti-

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ilimizde yapılan spor tesislerini inceledikten sonra Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’yı makamında ziyaret etti.

Valilik Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından Sayın Topaca tarafından Makamda ağırlanan Bakan Kılıç ilimizde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Bakan Kılıç, ‘’ Bugün itibariyle sömestr tatiline giren öğrencilerimize de tatili iyi değerlendirmelerini, bol bol kitap okumalarını, eğlenceye olduğu kadar ders çalışmaya da vakit ayırmalarını kırık notlarını telafi etmek için bu fırsatı iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Sosyal ve eğitsel gelişimlerini devam ettirecek öğrencilerimize bu iki haftalık tatilde güzel bir dinlenme temenni ediyorum.’’ dedi.

Sayın Bakanımızın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Sayın Topaca ise Hatay hakkında Bakan Kılıç’a bilgiler verdi. Hatay’ın dünyanın en eski şehirlerinden biri olduğuna değinen Sayın Topaca, sevgi, saygı ve hoşgörünün en derinden yaşanan bir kent olduğunu ifade etti. Sayın Topaca, ‘’Siz Sayın Bakanımızın sevgi, saygıyı ve hoşgörüyü gençlerimize daha çok aşılayacak çalışmalar yapması ve yeni yatırımlar ile ilgili aldığınız kararlar Hatay’ımız için çok önemlidir. Bu yüzden ben size şükranlarımı arz ediyorum.’’ dedi.

Hatay’ın ülke ekonomisine büyük katkıları olan bir şehir olduğunu belirten Sayın Topaca, Hatay’ın tarım, ticaret ve kültürel alandaki potansiyelinden bahsetti. Suriyeli mültecilerin ülkemizde ilk misafir edilen kent olduğunu ifade eden Sayın Topaca, ‘’Bu anlamda şu an itibariyle 370 bin Suriyeliyi misafir ediyoruz. Bu kent onlarla ekmeğini, suyunu, yolunu paylaşıyor. Geçmişten beri var olan hoşgörüyü burada yaşatmaya devam ediyoruz.’’ dedi.

İlimizde 360 bin civarında lise, ortaokul ve ilkokul öğrencisinin olduğunu belirten Sayın Topaca, ‘’ ilimizde ayrıca iki tane üniversite bulunmakta olup yaklaşık 35 bin civarında burada eğitim gören gencimiz var. Derslik başına düşen öğrenci sayımız şu anda 30’un altına gelmektedir. Bu sene yapacağımız yatırımlarla 24-25’ler seviyesine inşallah düşecektir.’’ dedi.

Yapılan spor yatırımları ile gençlerimizin ve çocuklarımızın rahatça vakit geçireceklerini belirten Sayın Topaca, sağlık yatırımlarında da son dönemde Hatay’da önemli atılımların olduğunu kaydetti. Yapılan çalışmalar sayesinde Hatay’ın hızla geliştiğini ifade eden Sayın Topaca, bu anlamda Sayın Bakanımızın huzurunda devletimize şükranlarını sunduğunu belirtti.

Günün anısına Sayın Topaca Bakan Kılıç’a, Hatay’ın Samandağ ilçesi sınırlarında Asi Nehri’nin Akdeniz’e döküldüğü bölgede yetişen kamışlardan yapılan Ney ve yöresel ürünlerin yer aldığı sandık hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.