Arsuz’a üç önemli proje geliyor

Arsuz’a üç önemli proje

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçede kurulan ilk sivil toplum kuruluşu olma özelliğini bünyesinde barındıran Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Arsuz Şubesi’ni ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Ali Yavuz ve meclis üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, dernek başkanı Sinan Tutar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kapıda karşılanan Başkan Nazım Culha, Gözcüler Mahallesi’nde kadın kültür evi, Gökmeydan Mahallesi’nde gençlik merkezi ve Arsuz merkezde de bir kültür sanat evi açılacağı müjdesi verdi.
“Fikirler özgürce söylenmeli”
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini ve ilkelerini yaşatma, onları gelecek kuşaklara aktarma gibi önemli bir misyonu üstlenmenizden dolayı sizleri kutluyorum. Arsuz’da kurulan ilk sivil toplum kuruluşunun ADD olmasının onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Sizlerin görüşleri ve fikirleri bizler için belirleyicidir. Ülkemizde maalesef meslek odaları ve STK’lar çok rahat değiller, fikirlerini özgürce dile getiremiyorlar. Ancak, fikirleri özgürce dile getirmek suç olmamalı. Çünkü, bu herkesin en demokratik hakkıdır. Bu yüzden de fikirleri dile getirmekten korkmamak lazım” derken, Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı yoldan yürüme kararlılığından asla vazgeçilmeyeceğinin altını çizdi.

arsuz (2) arsuz (1)Halkın istediği 3 proje hayata geçiyor
İlçede hem gençlerin hem de kadınların sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle yaşam kalitelerini arttırmayı hedeflediklerini anlatan Başkan Nazım Culha, “Kadın kültür evini Gözcüler Hizmet Binası’nda açmayı hedefliyoruz. Gökmeydan Mahallesi’nde de yapılacak olan gençlik merkezimizin projesi tamamlandı. Arsuz merkezde de eskiden zabıta binası olarak kullanılan binayı yeniden restore ederek Kültür ve Sanat Evi olarak değerlendireceğiz. Kültür ve sanat evi ile ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Halkımızın en çok istediği bu üç projenin yanısıra, mahallelerimizde çadır kültürüne son verecek olan taziye evleri projelerimizi de hayata geçireceğiz” dedi.
STK’lar arası güçbirliği şart
Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ADD Arsuz Şube Başkanı Sinan Tutar da, sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek güç birliği oluşturması gerektiğini belirtirken, Atatürk ve İsmet İnönü isimlerinin yaşatılması için isimlerinin park, kütür merkezi ve bulvarlara verilmesini istedi. Konuşmaların ardından ADD Arsuz Şube Başkanı Sinan Tutar, Başkan Nazım Culha’ya ziyaretin anısına Bilinmeyenleri ile Mustafa Kemal Atatürk ve Sevr’den Lozan’a adlı iki kitap hediye etti.