Başkan Seyfi Dingil, Kan Bağışını Başlattı

İskenderun Belediyesi ve Türk Kızılay’ı işbirliğiyle kan bağış kampanyası başlatıldı. Sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği büyük duyarlılıkla dikkat çeken İskenderun Belediyesi örnek bir çalışmaya daha imza attı. Belediye Sanat Merkezinde başlatılan kampanya çerçevesinde belediye çalışanlarının gönüllü bağışçı olması hedefleniyor. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır prensibiyle hareket eden Türk Kızılay’ı ile İskenderun Belediyesi imzalanan protokole bağlı kalarak yılsonuna kadar kan bağış kampanyasını sürdürecekler.

Sanat Merkezinde kurulan stantlara gelen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kan bağışında bulunarak kampanyayı başlatmış oldu. İskenderun Belediyesinin düzenlediği kampanyaya sağlık durumu yaşı ve kilosu müsait olan her vatandaş katılabiliyor. 18-65 yaş arasında ve 50 kilo üzerinde isteyen her vatandaş kan bağışlayabilecek. Kan vermek isteyen vatandaşlar önce kan bağışçısı bilgilendirme formu dolduracak.

Genel durumu değerlendirilen bağışçının, kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alınacak. Kronik hastalığı ve düşük tansiyonlu olanlar, kan sulandırıcı ilaçlar ve sürekli ilaç kullananlar ile Hepatit B ve Hepatit C taşıyıcıları kan bağışında bulunamayacak. Belediye personelinin desteklediği kan bağışı kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlar eski nikah salonu olarak bilinen Belediye Sanat Merkezinde kurulan Kızılay standında saat 10.00 ve 17.00 arasında kan bağışlayabilecek. Her birey için sağlık açısından kan vermenin önemine dikkat çeken İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,“kan, kaynağı insan olan bir maddedir.

Temini tamamen gönüllülük esasına dayanır. Hayati bir öneme sahip olan kan için Türk Kızılay’ı sürekli kampanyalar düzenliyor. Bizde destek vererek kampanyayı büyütmek istedik. Kan bağışında bulunmak isteyen tüm İskenderun’luları belediyemizde kurulan Kızılay kan bağışı stantlarına bekliyoruz”dedi. Kampanyanın ilk gününde Ak Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık Sanat Merkezine gelerek kan bağış kampanyası çerçevesinde kan bağışında bulundular.

k1 k2 k3 k4 K5