Sarıkamış Şehitlerini Anma programı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlerimize tarihimizin ve kültürel mirasımızın daha iyi tanıtılması amacı ile organize ettiği Sarıkamış Şehitlerini Anma programı “Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayacak” programı tüm illerde olduğu gibi ilimizde de düzenlenecektir.
3 Ocak 2016 Pazar günü saat 10:00’da düzenlenecek olan program çerçevesinde Belen Atik yaylasında gerçekleştirilecek bir yürüyüş organize edildi.
Anma programı kapsamında yapılacak saygı yürüyüşünün akabinde saygı duruşu, istiklal marşı ve şehitlerimizin ruhuna ithafen Kuran-ı Kerim okunduktan sonra protokol konuşmaları ve fidan dikimi yapılacaktır. Gençlik Merkezi gönüllüleri tarafından Sarıkamış Şiirleri okunarak katılımcılara çorba ikramında bulunulacaktır.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil ŞENSÖZ; Gençlik Spor Bakanlığımızın üzerinde titizlikle durduğu programlardan birisi olan Sarıkamış Şehitlerini anma programının bu yıl üçüncüsünü yine ilimizin Belen ilçesinde gerçekleştireceğiz. Tabiki Belen ilçemizi seçerken belirli sebeplerimiz vardı, bunlardan en önemlisi ise Sarıkamış’ ta tek kurşun bile sıkmadan kış şartları nedeni ile hayatlarını kaybeden ecdadlarımızın yaşadıklarını maneviyatımızda hissettiğimiz gibi vücudumuzda da hissetmek istememizdi. Belen Atik yaylası da ilimizde kış şartlarının en sert geçtiği yerlerden birisidir.

Ayrıca Belen Kaymakamımızın, Belediye Başkanımızın ve Halkının programa olan samimiyetleri ve ilgileri bu programı burada tekrar tekrar yapmamıza sebep olmuştur. 3 Ocak 2016 Pazar günü saat 10.00 da gerçekleşecek, Şarıkamış şehitlerini anma programı için tüm ilçelerden katılımın sağlanması için gerek Gençlik Merkezlerimiz, gerekse İlçe Spor Müdürlüklerimiz ulaşım noktasında bir takım organizasyonlar yapmaktadırlar.

sarıkamış (4) sarıkamış (5) sarıkamış (6) sarıkamış (7) sarıkamış (1) sarıkamış (2) sarıkamış (3) IMG_0206