Hatay’da Afet Müdahale Planı Uygulama Tatbikatı Toplantısı Yapıldı

Hatay’da yaşanabilecek olası bir doğal afet sonrasında ihtiyaç duyulacak acil müdahale plan tatbikatı, 29 Aralık 2015 Salı günü saat 14.00’te Havaalanı kavşağında bulunan ve henüz resmi açılışı yapılmayan İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 5 ay önce başlatılan HAMP’ın ilk tatbikatı, plan gereği kentimizde 7,5 şiddetinde bir deprem olduğu varsayılarak hazırlanan senaryo doğrultusunda ve 26 yerel düzey hizmet grubunun operasyon planından sorumlu kurum ve kuruluşların eş güdümlü çalışmalarıyla uygulandı.

Afet senaryosu ile afetin olduğu ilk dakikalardan itibaren kurumların ne kadar sürede kriz merkezine intikal edeceği, gelen ihbarlara ne kadar sürede karşılık verileceği ve ne kadarının değerlendirilebileceği tespit edilmeye çalışıldı.

Uygulama tatbikatında senaryo gereği Kırıkhan ilçesinde bulunan bir fabrikada deprem sonrası çıkan yangın ve gaz sızıntısına karşı alınması gereken tedbirler ile kriz merkezine ulaşan bilgilerin koordinasyonu canlandırıldı.

Screenshot_1

Önceki İçerikBayırbucak Türkmenlerine Yayladağı İlçesinden Yapılan Yardımlar
Sonraki İçerikYılbaşında Elektriğin Kesileceği yerler