Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası Hatay’da Gerçekleşti

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun düzenlenmiş olduğu Kapışmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası 27 Aralık Pazar günü Hatay’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
KAPIŞMALI ABA GÜREŞİ TAKIMIMIZ İLİMİZİ MİNDERDE BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ
Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Antakya Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve 8 ilden 410 sporcunun katıldığı şampiyonada 35, 45, 55, 60, 70, 80 ve artı 80 kilolarda mücadele edildi.
Yapılan müsabakalar sonucunda HBB Aba Güreşi Takımı 3 birincilik ve 2 ikincilik kazanarak şampiyonaya damga vurdu ve Hatay’ın bu spor dalındaki iddiasını ulusal çapta bir kez daha ortaya koydu.
HBB, ATA SPORUMUZU YAŞATMAK İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
HBB’nin Ata sporumuz olan Aba Güreşini yaşatma, sevdirme ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla da gerçekleştirdiği müsabakalarda yağlı, serbest, grekoromen, karakucak ve judo stilleri uygulanarak özel güreş kıyafetleri ile rakipler, bele sarılı kuşaktan tutarak rakiplerini devirmek için minderde ter döktü.
SPORCULARIMIZ HATAY’A BAŞARI KAZANDIRMANIN GURURUNU YAŞADI
Yapılan müsabakalar sonucunda; 45 kg’da 1.İsmail Malgaç, 55 kg’da 2.Serkan Çakmak, 60 kg’da 1.Gökhan Şerbetçioğlu, 70 kg’da 1.Mehmet Çağtay, 70 kg’da 2. Oğuz Doğruel derecelerini elde ederek Hatay’a madalya kazandırmanın gururunu yaşadılar.

aba

Önceki İçerikTÜSİAD Londra Temsilcisi Dr Hasan Turunç İTSO’yu ziyaret etti
Sonraki İçerikKaymakam ÖZYİĞİT’ten Yeni Yıl Kutlama Mesajı