Erasmus Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Tanıtım Toplantısı

24 Aralık 2015 Perşembe günü İskenderun Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Kadir Tosun ve İskenderun Kaymakamlığı Avrupa Birliği Projeleri Koordinatörü Hanefi Zobar tarafından, İskenderun´da görevli idareci ve öğretmenlerimize yönelik bilgilendirme toplantısı ve örnek proje sunumu yapıldı.
Söz konusu bilgilendirme toplantısına çok sayıda idareci ve öğretmen katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Kadir Tosun, Avrupa Birliği projelerinden ilçemizin azami derecede faydalanması hususunda dikkat çekildi. Konuşmasına proje istatistikleri ile devam eden Kadir Tosun şu açıklamalarda bulundu; “İskenderun ilçemizde şu anda toplam 5 tane KA1 ve 5 tane KA2 projesi yürütülmekte olup bu projelerin toplam bütçesi 240.000 Avro civarındadır. Hatay İlimiz, Avrupa Birliğinden onay alan projeler sıralamasında 81 İl içinde 7. Sırada bulunmaktadır. Bu yıl Hatay´da kabul edilen 8 tane KA1 projesinin, 4 tanesi ilçemizden hazırlanarak sunulmuştur. Yine Hatay ilimizden kabul edilen 7 tane KA2 projesinin 3 tanesi İskenderun´dan hazırlanarak sunulmuştur. İl genelinde proje sayımız her ne kadar yüksek olsa da, Avrupa Birliği projelerinden en azami şekilde faydalanmamız, öğrenci ve öğretmenlerimize Avrupa fırsatlarını göstermemiz büyük önem arz etmektedir”.
Proje Koordinatörü Hanefi Zobar ise, Türkiye Ulusal Ajansı, TURNA sistemi ve ECAS tanıtımı yaptıktan sonra, proje formunu doldurma konusunda bilgi paylaşımında bulundu. Kendi okullarında hem KA1 hem de KA2 projeleri uyguladıklarını belirten Hanefi Zobar, katılımcılara 2014-2016 yılları arasında Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulunda uygulamakta oldukları,” Okulda Barış, Hayatta Başarı” isimli KA1 projesini anlattı.

DSCN1570 DSCN1573 DSCN1579