Büyükşehir Personeline Dolandırıcılara Karşı Tedbirli Olma Semineri verildi

İletişim kanallarının yaygınlaşmasıyla birlikte son zamanlarda vatandaşları büyük bir mağduriyet içerisine iten “İletişim Yoluyla Dolandırıcılık” konusuyla ilgili olarak Hatay Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) personeline bilinçlendirme ve dolandırıcılara karşı tedbirli olma semineri düzenlendi.

İLETİŞİM ÇAĞI’NIN NİMETLERİNİ İYİ KULLANAN DOLANDIRICILARA KARŞI BİLİNÇ KAZANDIRILDI

HBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminere çok sayıda personel katılım gösterirken, iletişim yoluyla insanlara rahat oluşması neticesinde, kendilerini hukuk camiasına mensup bir yetkili, emniyet güçlerine mensup bir polis/ komiser veyahut bir kurum yöneticisi/ yetkilisi gibi yardımsever bir dost olarak tanıtan dolandırıcıların, hemen hemen herkesi arayabilme potansiyeli hatırlatılarak bu noktada herkese itibar edilememesi yönünde uyarılar yapıldı.

İyi niyet sömürüsüne karşı alınması gereken önlemlerin bir bir aktarıldığı seminerde, bu noktada alınması gereken önlemler ile dolandırıcıların yakalanarak adalete teslim edilebilmesi için atılması gereken adımlar HBB personeline örneklerle anlatıldı.

TEMİZ VE İYİ BİR KIYAFET DÜRÜSTLÜK BELİRTİSİ DEĞİLDİR

Temiz ve iyi bir kıyafetin dürüstlük belirtisi olmadığının da altını çizen yetkililer, hırsızların ve dolandırıcıların kadın ve yaşlıları daha kolay bir hedef olarak gördüğünü belirtti.

KADIN, YAŞLI VE ÇOCUKLAR DOLANDIRICILARIN EN GÖZDE HEDEFLERİ ARASINDA

Seminerde ayrıca çocuklar için de uyarıda bulunan yetkililer, çocukların tanımadıkları insanlarla bir yerlere gitmemeleri ya da onlardan hediye ve para gibi şeyler almamaları, bir tehlike hissettiklerinde ise bağırarak kendilerini savunmaları gerektiği ifade etti.

image image_1 image_6

Önceki İçerikMetin Feyzioğlu İTSO’yu ziyaret etti
Sonraki İçerikTürkiye Oryantiring Şampiyonası Hatay’da gerçekleşti