Arsuz Etüt Merkezi’ne Görkemli Açılış

Özel Arsuz Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi, Hatay’ın Arsuz ilçesi Akçalı Mahallesi’nde hizmete girdi.
Arsuz ilçesinin tanınmış isimlerinden Edip Gökpınar’ın oğlu, Şemsettin Gökpınar’ın da yeğeni olan Özkan Sinan Gökpınar’ın kurucu müdürü olduğu Özel Arsuz Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi’nin açılışı, Arsuz’da eğitim adına da güzel işler yapılacağının sinyallerini verdi.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Nadir Bilbay, İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Akçalı Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Duran, Belediye Meclis Üyeleri, İskenderun Turizm Dernek Başkanı Sabahattin Uygun, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri Gökhan Gökpınar ve Ömer Soylu, veliler, öğrenciler ve Özel Arsuz Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi’nin Kurucuları Gökpınar ailesinin yakınları ve dostları katıldı.
Açılış kurdelesi Onuncu Yıl Marşı eşliğinde Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve protokol üyeleri tarafından kesildi.
Yeni kurulan bir ilçe olan Arsuz’un kalkınması ve gelişmesi için belediye olarak her türlü katkı ve desteği vermeye devam edeceklerini belirten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, eğitim alanında yatırım yapan Özkan Sinan Gökpınar’ın şahsında Gökpınar ailesini kutladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Özel Arsuz Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi Kurucu Müdürü Özkan Sinan Gökpınar, bir toplumun değerinin eğitime verilen değerle ölçüldüğünü belirterek başladığı konuşmasında, ilkokul ve ortaokul düzeyinde çocukların eğitim gördüğü etüt merkezinde, çocukların yeteneklerinin keşfedilmesi ve geliştirilmesi konularında çalışma yaptıklarını söyledi.
Özkan Sinan Gökpınar konuşmasında şöyle dedi : Bir yıl sonrası ise düşündüğün, tohum ek. Ağaç dik, on yıl sonrası ise tasarladığın. Ama düşünüyorsan yüzyıl ötesini, halkı eğit o zaman. Bir kez tohum ekersen, bir kez ürün alırsın. Bir kez ağaç dikersen on kez ürün alırsın. Yüz kez olur bu ürün eğitirsen toplumu.
Bir toplumun değeri eğitime verdiği değerle ölçülür. Bizler Arsuz etüt eğitim merkezi olarak eğitimin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Amacımız çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak ve yetenekleri ölçüsünde ulaşabilecekleri en üst seviyeye ulaşmalarını sağlamaktır. Bu konuda çok istekli ve çok azimliyiz. Her öğrencimiz bizim için özel olup her öğrencimize faydalı olmayı kurum olarak görev kabul ediyoruz. Bu konuda asla taviz vermeyeceğimizi özveriyle çalışmaya öncelik verdiğimizi belirtmek istiyorum. Eğitimin amacı, doğuştan insanda var olan cevheri işlemek, özü geliştirmektir. Bu da bizim sorumluluklarımızın ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bu yüzden tek ilkemiz çalışmak, çalışmak, çalışmak…
Sevgili öğrencilerimizin evlerinden sonra vakitlerini değerlendirecekleri yuvaları açıldı. Yuvalarında saatler, günler, yıllar çabucak gelip geçecektir. Önemli olan saatleri günleri ve yılları lehimize işletebilmektir. “hedefimiz güneş ıskalarsam yıldızlardayım” diyebilmektir. Geleceğin özgür ve kalkınmış Türkiye’sini yaratacak olan öğrencilerimizin başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmelerini diliyorum. “İnsanlara nereye gideceklerini söyleyip oraya nasıl gideceklerini kendilerinin karar vermesini sağlarsanız, alınacak sonuçlara hayran kalırsınız.”
Sayın misafirler bize emanet ettiğiniz canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin geliştirmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz.”
Yeni kurulan bir ilçe olan Arsuz’un kalkınması ve gelişmesi için belediye olarak her türlü katkı ve desteği vermeye devam edeceklerini belirten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, eğitim alanında yatırım yapan Özkan Sinan Gökpınar’ın şahsında Gökpınar ailesini kutladı.
Atanamayan binlerce öğretmen sorununa dikkat çeken Başkan Nazım Culha, özel eğitim kurumlarının açılmasıyla bu açığın bir nebze de olsa kapandığını belirterek, eğitim ve diğer konularda yapılacak her türlü yatırımın yanında olacağına dikkat çekti ve şöyle dedi : Yeni kurulan ilçemiz hızla şehirleşme yolunda mesafe kat ediyor. Özellikle eğitim gibi önemli konuda böyle bir tesisin açılmasının mutluluğunu yaşıyoruz.
Sevgili kardeşim Özkan Sinan Gökpınar ve ailesine böyle bir tesisi ilçemize kazandırdığı için teşekkür ediyoruz.
Birçok sayıda işletmeler açıyoruz. Bu işletmeler gerek ticari anlamda gerekse eğitim alanında yapılıyor ve bölgemizde bunlar öğrencimizin iyi bir şekilde eğitilmesinde katkılar sunacak olan Arsuz Özel Eğitim ve Etüt Merkezimizin bölgemize çok ciddi katkılar sağlayacağına dair inancım tamdır. Bunda hiçbir kuşkum yoktur.
Biz yerel yönetimler olarak bu ve bunlar gibi birçok işletmeler kurulurken yanında oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz. Çünkü bu ilçenin kalkınması bölgemizde kurulan özel şirketlerin kurulması ile olacaktır. Artık günümüzde maalesef bütün ülkede olduğu gibi ilçemizde de bir istihdam sorunu vardır. Ve bu istihdam sorunu hat safhadadır. Ama artık Kamu kurumlar kamu kuruluşları bu istihdam sorununa bir çözüm üretemiyor, üretmemektedir. Artık oradan beklememek lazım. Özel sektörde bu işlerin çözümlenmesi gerekiyor. Tabi bu sorunların çözümlenmesi adına bu özel sektörlerin artması lazım. Bu özel etüt merkezinin öğrencimize sunacağı eğitimden yanı sıra istihdam alanında sunacağı katkıdan da ciddi bir önem arz ediyor. Gerek atanabilen gerek atanamayan öğretmenlerin iş anlamında hayat bulacağını görüyoruz zaten. Orda da ciddi katkıları olacaktır. Ben bu etüt merkezinin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

ARSUZ ETÜT (1) ARSUZ ETÜT (3) ARSUZ ETÜT (5)

Önceki İçerikBaşkan Savaş’tan Noel Tebriği
Sonraki İçerikFeyzioğlu’ndan Vali Topaca’ya Ziyaret