BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAL KAYIT SİSTEMİ İLE İLGİLİ TOPLANTI DÜZENLEDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Haller Şube Müdürlüğü tarafından Toptancı Sebze-Meyve hali tüccarları, Komisyoncular, Seyyar Satıcılar ve sebze-meyve ticareti yapan esnaflara yönelik “Hal Kayıt Sistemi” ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya katılan Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Edip Kadıoğlu, yaptığı açıklamada ticareti yapılan Yaş Sebze-Meyve Halleri’nin, T.C Gümrük-Ticaret Bakanlığı’nın koyduğu kanunlara göre Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetildiğini söyledi. Denetlemenin tamamen T.C Gümrük-Ticaret Bakanlığı’na bağlı olup hal içi tüccar-komisyoncular ile hal dışında yaş sebze-meyve ticareti yapan herkesin bu hal kayıt sistemine girmesi gerektiğine dair sunumlar yapılarak bu sistemin tanıtımı yapıldı.
Bu süreçten sonra Hatay ili genelinde kaçak sebze-meyve ticareti yapanların yasal çerçeve içerisinde denetlemelerin sıklaştırılacağını ve kanunlara uymayanlar hakkında cezai yaptırımlar uygulanacağının bilgisini verdi.
Ayrıca yaş sebze-meyve ticaretini yapanların düzenli ve rahat bir şekilde yasalar çerçevesinde üreticinin-tüketicinin hakkını da koruyarak ticaretini yapmasına yardımcı olunacağını sözlerine ekledi.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG HBB-BASIN-YAYIN-3JPG HBB-BASIN-YAYIN-4JPG

Önceki İçerikHatay’da 3 Gün Elektriğin Kesik Olacağı Yerler
Sonraki İçerikİLK KURŞUN’UN ATILIŞININ 96. YIL DÖNÜMÜNE AİT PROGRAM BELLİ OLDU