Onların melek yüzü, bizim güler yüzümüz

Engel bahane, bu okul şahane

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ‘Her birey özeldir’ ilkesiyle Arsuz Üçgüllük Mahallesi’nde faaliyete başlayan ve özel eğitime gereksinim duyan çocukların ikinci adresi olan Güleryüz Özel Eğitim Merkezi‘ni ziyaret etti. Okulun kurucu ortağı Nesli Özdemir ve öğrenciler tarafından kapıda karşılanan Başkan Culha, öğrencilerin yoğun sevgi seliyle karşılaştı.
Çeşitli engel gruplarında bulunan öğrencilere el becerisi kazandırmak ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla okulda özel olarak hazırlanan uygulama atölyelerini Nesli Özdemir ile birlikte gezen Başkan Culha, öğrencilerin yapmış oldukları çalışmaları da hayranlıkla inceledi.
“Onların melek yüzü, bizim güler yüzümüz”
Okul hakkında Başkan Culha’ya bilgiler veren Güleryüz Özel Eğitim Merkezi ortağı Nesli Özdemir, “Engelliler Haftası’nda öğrencilerimizi unutmadığınız ve okulumuzu ziyaret ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ederiz. Ortağım avukat Tuğba Güleç ile birlikte çocuklarımızın geleceğe daha güvenli ve umutla bakmalarını sağlamak amacıyla bu yola çıktık. İlkemiz; kendi çocuklarımıza layık hizmetleri, engelli çocuklarımıza da sunmaktır. ‘Her birey özeldir ve onların melek yüzü bizim her zaman güler yüzümüzdür’ sloganıyla faaliyete başladığımız okulumuzda, bire bir eğitimin yanı sıra uygulama atölyelerimizle de çocuklarımız geri dönüşüme de katkıda bulunuyorlar” derken, velilere de okulda verdikleri eğitimi evde de devam ettirmeleri için çağrıda bulundu.
“Gülen yüzler görmekten mutluyum”
Özel eğitime gereksinim duyan çocuk ve yetişkinleri hayata hazırlamak için eğitim ve öğretim yöntemlerini sabırla, şefkatle ve onların yeteneklerini de dikkate alarak uygulayan öğretmenleri tebrik eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, “Adını güleryüzlü kurucuları, öğretmenleri ve öğrencilerinden alan Güleryüz Özel Eğitim Merkezi’nin ilçemiz sınırları içerisinde faaliyete başlamasından büyük mutluluk duydum. Mutlu ve gülen yüzler görmek sizlerin ne kadar doğru işler yaptığınızı gözler önüne seriyor zaten. İnsanı bir duygudan, başka bir duyguya taşıyan bir okuldayız. Çok zor ve sabır gerektiren bir iş yapıyorsunuz. Hepinizi özverinizden dolayı tebrik ediyorum” dedi.
Resim atölyesinde, boya yapan öğrencilerle keyifli dakikalar yaşayan Başkan Culha, daha sonra dağıttığı hediyelerle onları sevindirirken, engelli öğrenciler de kendisine özenerek paketledikleri ve kendi elleriyle yaptıkları bir hediye takdim etti.

nazım culha (1) nazım culha (2) nazım culha (3) nazım culha (4)