Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası başladı

Atık piller çöpe değil, kutuya!

Arsuz Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği(TAP) ile imzaladığı protokol kapsamında, atık pillerin geri dönüşümünü ve ekonomiye tekrar kazandırılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’nın ilk startı törenle verildi.
Akçalı – Naci Uyar Ortaokulu ile Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen törenlere Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, başkan yardımcısı Sedat Deveci, Çevre ve Koruma Kontrol Müdürü Şerif Akçalı, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, atık pillerin doğaya ve insan sağlığına verdiği zararları anlatarak, kampanyaya destek isteyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Kullanım ömrünü tamamlamış ya da fiziksel olarak hasara uğramış atık pilleri düzenli bir şekilde toplayarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek, çevre bilincini oluşturmak, daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak hedefiyle ilçemiz genelindeki tüm okullarda hayata geçirdiğimiz kampanyaya hepinizden destek bekliyorum. Atık piller çöpe atıldığı veya doğaya bırakıldığı zaman havayı, toprağı ve suyu kirletmektedir. Yapılan araştırmalar bir pilin doğada yok olma sürecinin 5-15 yıl olduğunu, bir küçük kalem pilin 4 metrekare toprağı kirlettiği ve bu toprağı üretim yapamaz hale getirdiğini tespit edilmiştir. Dolayısıyla, çevre ve insan sağlığı için büyük önem taşıyan kampanyamız 30 Nisan 2016 tarihinde sona erecek olup, en çok atık pil toplayan üç okulumuz da ödüllendirilecektir. Toplanan atık piller ise TAP’a teslim edilecektir” dedi.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha daha sonra, okullara özel olarak yerleştirilen atık pil toplama kutularına ilk pili atarak kampanyayı başlattı.

pil (1) pil (2) pil (3) pil (4) pil (5)

Önceki İçerikKadınlar Güçleniyor, Hatay güçleniyor protokol metni imzalandı
Sonraki İçerikİş dünyasının nabzı Arsuz’da attı