İş dünyasının nabzı Arsuz’da attı

İş dünyasının nabzı Arsuz’da attı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’yi kapsayan TR 63 Bölge sanayici ve işadamları derneklerinin birlikteliklerini güçlendirip yeni boyutlar katarak geliştirdiği Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu(DASİFED) Başkanı Mehmet Kılıçlar ve yönetiminin yanı sıra bölge ekonomisine katkı sunan işadamlarını konuk etti.
İş dünyasının bölgesel kalkınma planlarını dile getirdiği, Başkan Culha’nın da Arsuz’da yaptığı ve yapmayı planladığı yatırımları anlattığı ziyarette DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar’a başkanvekili Faruk Ekinci, Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği(HASİAD) Başkanı Halit Yağcıoğlu, Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği (ATSİAD) Başkanı Şekip Abacı, İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (İSSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Tennioğlu, Antakya OSB Başkanı Tahsin Kabaali, Dörtyol Portakal Çiçeği Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Beyhan Doğan, Arsuz İşadamları Derneği (ARİAD) Başkanı Nadir Urcun ve yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)Başkanı Veysel Cıncık ve yönetimi de eşlik etti.
“Yatırımcının karşısında değil, her zaman yanındayız”
DASİFED üyelerinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, güç birliğinin ilçeye faydalı olacağına inandığını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bölgemizin en saygın ve en güçlü işadamlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizlerle sürekli dirsek teması içerisindeyiz.
Bölgedeki istihdamı ve yatırımları üstlenen işadamlarımızı çok önemsiyoruz. Aranızda dostumuz, her zaman bir araya geldiğimiz, kalpleri Arsuz için çarpan işadamlarımız da var. İlçemiz, özellikle turizm açısından çok önemli bir bölge. Burada bacasız sanayi dediğimiz yatırımlarının yapılması yönünde talebimiz var. Biz farklı konseptte bir belediyeyiz. Yatırımcının yanında yer alırız, karşısında değil… Yatırımcıya ihtiyacımız var. Bu bölgenin de istihdama ihtiyacı var” dedi.
“Bacasız sanayiye ciddi teşvik ”
Arsuz’u turizm ve tarım aksı üzerinde inşa edeceklerini ifade eden Başkan Culha, “İlçemizde Akçalı, Gökmeydan, Konacık olmak üzere 3 ayrı turizm bölgemiz var. Bu bölgelerin turizm master planlarını hazırlıyoruz. Akçalı Master Planımız tamamlandı, şuanda Turizm Bakanlığı’nda onay bekliyor. Gökmeydan ve Konacık Master Planları’mız da ay sonunda tamamlanacak. Bildiğiniz gibi turizm yatırımları belli bir teşviki gerektiriyor. Master planlarımızın tamamlanmasının ardından, ilçemizde yatırım yapacak olan işadamlarımızın ciddi bir teşvik alacağını söyleyebilirim. Turizm altyapısını oluşturduktan sonra, fiziki anlamdaki gereklilikler var. Kanalizasyon, altyapı, su gibi.. Bu yatırımlar da HATSU bünyesinde. HATSU’nun 2016 yılı bütçesinde Arsuz’un altyapı yatırımı var. Altyapının projesi 2015’te ihale edildi ve şu anda tamamlanmak üzere. Daha sonra altyapının yapım ihalesi gerçekleşecek. Bunlar tamamlandıktan sonra da üstyapı rahat bir şekilde şekillenecek” dedi.
“Hatay’la bir bütün entegre olmuş bir ilçeyiz”
Arsuz’un çok geniş ve verimli bir coğrafyaya sahip olduğunu dile getiren Başkan Nazım Culha, “Biz, yerel yönetim olarak bu işin çevre ve doğa boyutuyla da çok ilgileniyoruz. Çevreye ve doğaya uyumlu yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Tarım alanlarını koruyoruz. Çünkü bu bölgede yaşanabilecek çok az yer kaldı. Arsuz’un hepinizin bildiği gibi farklı bir özelliği var. Arsuz, sadece Arsuzlular’ın değil bütün Hatay’ındır. Hatay’daki beş ilçe belediye başkanının yanı sıra işadamlarımızın yüzde ellisinin kendilerinin veya akrabalarının burada yazlığı var. İşyeri İskenderun’da olan, burada yazlığı veya evi bulunan çok sayıda da esnafımız var. Hatay’la bir bütün entegre olmuş bir ilçeyiz.. Bölgemizin değerleri olarak sadece yatırım için değil, sizleri her zaman beklediğimizi belirtir, tekrar hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.
“Daha fazla güçlenmek istiyoruz”
DASİFED’in 21 federasyon ve yaklaşık 10 bin üyeyi bünyesinde barındıran Türk Konfed’e bağlı bir federasyon olduğunu anımsatan Başkan Mehmet Kılıçlar ise, “Hepimiz iş insanları olarak ekonomik dalda iştigal ediyoruz. Federasyonun amacı; ekonominin yanında sosyal ve kültürel faaliyetler de gerçekleştirmek, işadamlarımızın sıkıntılarını çözmek ve gerektiğinde ilgili makamlara ulaştırmaktır. Bugüne kadar her dernek kendi imkânlarıyla, kendi bünyesinde yaşamaya çalıştı. Biz DASİFED olarak birçok illerdeki ve ilçelerdeki dernekleri de aramıza katarak güçlenmek ve daha çok iletişimde bulunmak istiyoruz. Türkiye’de demokrasinin gereği olan sivil toplum örgütlerini de güçlendirmek istiyoruz. Amacımız; kesinlikle hır gür çıkarmak, bağcıyı dövmek değil, her zaman üzüm yemektir. Bizler her zaman diyalog içinde olalım, iletişim içinde olalım. Çünkü; diyalogun olduğu her yerde çözüm de vardır, gelişme de vardır” diyerek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
“Cesur yatırımcılara ve işadamlarına ihtiyaç var”
Dörtyol Portakal Çiçeği Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Beyhan Doğan, Arsuz’un kongre otellerini kaldırabilecek bir potansiyele sahip olduğuna değinerek, sahip olduğu doğa güzellikleri ve havasıyla ilçenin önemli bir lokasyon olduğunu ifade etti.
ATSİAD Başkanı Şekip Abacı ise, işadamlarına kapısını açan Başkan Nazım Culha’ya teşekkür ederek, ilçeyi turizm merkezi yapma anlamında verdiği çabaya her zaman destek olmaya hazır olduklarını belirtti ve bölgenin cesur yatırımcılara ve işadamlarına ihtiyaç duyduğunu vurguladı.
İSSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Tennioğlu da, futbol kulüpleri için yapılacak olan tesisler ve sahalarla ilçedeki turizm potansiyelinin yaz – kış devam edeceğini belirtirken, ilçeye üniversite veya yüksekokul gerekliliğinin altını çizdi.
Arsuz – Çevlik yolu projesi oldukça maliyetli
Konuklarına Arsuz – Çevlik karayolunun açılmasıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını da anlatan Başkan Nazım Culha, “İskenderun – Arsuz karayolunun yanı sıra, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, bizim katkılarımız ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliğiyle 30 menfez ve 3 köprü yapımı ile açılabilecek olan Arsuz – Çevlik yolu projesinin hayata geçmesiyle Arsuz, yatırımcıların adeta ilgi odağı olacak. Ayrıca büyükşehir belediyemizden bir kongre merkezi talebimiz de var. Altyapı ile, aynı zamanda yatırımların da altyapısını oluşturuyoruz. Bunun da yaklaşık yüzde ellisini çözdük” dedi.

arsuz (1) arsuz (2)

Önceki İçerikÖdüllü Atık Pil Toplama Kampanyası başladı
Sonraki İçerikTÜRKMENLERE YARDIM ARACI HATAY’A GELDİ