SEDYEYLE GELDİ, YÜRÜYEREK ÇIKTI

Son dört yılda aldığı kiloları nedeniyle yürüyemez hale gelen ve yatağa bağımlı halde yaşayan 201 kilo ağırlığındaki Emine Çalım, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nde uygulanan tüp mide ameliyatı sonrasında sağlığına kavuştu. Hastaneye sedyeyle getirilen Emine Çalım, Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş’ın gerçekleştirdiği operasyonun ardından, yürüyerek taburcu oldu.

“Yürüyebiliyorsam, doktorum sayesinde”
Yürümeyi doktoruna borçlu olduğunu söyleyen Emine Çalım, “Kilomdan dolayı yataktan kalkacak halim yoktu ve nefes almakta güçlük çekiyordum. Oğlum, bu durum için ne yapılabilir araştırdı ve ameliyatla düzelebileceğimi öğrendi. Bende ameliyat olmaya karar verdim. Fakat yürüyemediğim için hastaneye sedyeyle getirildim. Ameliyat sonrası yürümeye ve en önemlisi rahat nefes almaya başladım. Yürüyebiliyorsam şimdi, doktorum sayesindedir. Allah O’ndan razı olsun” dedi.

“Riskli ameliyatı başarıyla tamamladık”

Emine Çalım’a gerçekleştirmiş oldukları tüp mide operasyonuyla kilo verdiğini belirten Op. Dr. Cavit Göktaş, “Dizleri kilolarını taşıyamayan süper obez hastamız, polikliniğe sedye üzerinde geldi. Sosyal hayatı tamamen sona eren ve son dört ayda 60 kilo alarak, 201 kilo ağırlığına ulaşan Emine Çalım’ın son çaresi ameliyattı. Hastamızın sağlık durumunu değerlendirdikten sonra, yüksek riske rağmen, ameliyat olmasına karar verdik. Çünkü hastamızın hayata tutunabilmesi için başka bir alternatifi yoktu. Bu durumu hasta yakınlarıyla paylaştık ve gerekli çalışmaların ardından Emine Çalım’ı operasyona aldık. Ameliyat başarılı geçti ve hastamızın durumundan ötürü ilk gün yoğun bakımda tedavisine devam edildi. Ertesi gün genel durumu toparlanan hastamızı servise aldık. Bu süreçte Emine Çalım, günlük hayatını daha rahat idame ettirecek duruma geldi. Ameliyatın başarıyla gerçekleşmesi, iyi bir takım çalışmasının sonucudur. Hedefimiz, hastamızın bir yıl içerisinde 100 kilo vermesini sağlamak. Hastamızın durumunun iyi olması, başarının göstergesidir. Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, artık morbid obezite merkezi haline gelmiştir” açıklamasında bulundu.

12294664_1077761892255451_6412584429052999280_n CAVİT GÖKTAŞ (1) CAVİT GÖKTAŞ (2)