DOĞAKA 68. Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 68. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ercan Topaca’nın başkanlığında Kahramanmaraş Valisi Sayın Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve diğer yetkililerin katılımı ile 01 Aralık 2015 Salı günü saat 10.30’da Ottoman Otel’de gerçekleştirildi.

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca yaptığı açılış konuşmasında, 2016 yılında uygulanacak mali destek programları için Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın hazırlıklarını tüm hızıyla devam ettirdiğini belirterek bazı çalışmaların ise tamamlanıp Kalkınma Bakanlığı’na sunulduğunu, oradan gelecek onayla birlikte 2016 mali destek programının uygulanmaya başlanacağını ifade etti. Sayın Topaca, ‘’Yürüttüğümüz faaliyetler içerisinde güdümlü projeler de var. Hatay’da başladığımız Bitki Sağlığı Kliniği Projesi devam ediyor. Bunun akabinde Kahramanmaraş’ta Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi Projesi, Göksun Soğuk Hava Deposu ve Dörtyol ilçemizde yapacağımız Soğuk Hava Deposu Projeleri güdümlü projeler olarak uygulamayı planladığımız projelerimizin başında geliyor.’’ dedi.

Proje hazırlama ve uygulama konusunda Ajans tarafından yürütülen çalışmalara da değinen Sayın Topaca, ‘’Bu kapsamda ajans uzmanlarımız tarafından gerçekleştirilen eğitimlere toplam 558 kişi katılmıştır. Yine ticaretin geliştirilmesi, sektörlerin geliştirilmesi anlamında Ajansımız tarafından uluslararası organizasyonlara, fuarlara katılım anlamında çalışmalar da yapılmıştır. En son 11-14 Ekim 2015 tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılan Saudi Agro Food Uluslararası Gıda Fuarı’na bölgemizden 10 firma ile katılım sağlanmıştır. Dünya genelinde 52 ülkeden katılım sağlanan ve Ortadoğu ülkelerinin yoğunluk gösterdiği fuarda firmalarımıza ilgi büyük olmuştur. Gıda sektörünün gelişme potansiyeli olan illerimizde bu gibi fuarları önemiyoruz.’’ dedi.

Bu gibi çalışmaların dışında Antakya’da Mobilyacılık Paneli düzenlendiğini ifade eden Sayın Topaca, ‘’Ayrıca yine ekim ayı içerisinde Antakya’da Kadın Girişimciler Paneli ve Kahramanmaraş Çağlayancerit ilçesinde 21 Ekim 2015 tarihinde Ceviz Paneli düzenlenmiştir. Bu etkinliklerin sektörün ufkunun açılması, sektör temsilcilerinin farklı bir bakış açısı kazanması konusunda bölgemize ve ülkemize önemli katkılar sağladığını düşünüyoruz. Benzer çalışmalara önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. Ayrıca bizim gibi ülkelerin en önemli sorunlarından birisi de markalaşmadır. Markalaşma ile ilgili olarak da gerek Hatay’da gerekse diğer illerimizde üç seminer daha düzenleyeceğiz. Markalaşmayı teşvik, markalaşmanın altyapısını oluşturma, markalaşmanın önemini anlatma anlamında bu seminerlerin önemli bir faaliyet olduğunu düşünüyorum.’’ dedi.

17-18 Kasım 2015 tarihinde Hatay’da Kalkınma Kurulu’nun toplandığına değinen Sayın Topaca, Başkanlık Divanı için seçimin yapıldığı bu toplantıda Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ikinci kez Kalkınma Kurulu Başkanı seçildiğini ifade ederek Büyükalaca’yı tebrik ettiğini söyledi.

Açılış konuşmasının ardından toplantı gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

Screenshot_2 Screenshot_3

Önceki İçerikHatay’da Kaçakçılık Operasyonları Devam Ediyor
Sonraki İçerikHERŞEY ENGELSİZ İSKEDERUN İÇİN