HATAY KENT KONSEYİ ÜYELERİ BİR ARAYA GELDİ

Hatay Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde bir araya geldi. Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda, Hatay Kent Konseyi’nin bugüne kadar yaptığı etkinlikler ve bundan sonra yapacağı programlar tanıtıldı.
Yapılan toplantıya Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Muhsin Cömert, Hatay Engelliler ve Engelli Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Uğurlu, ve Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Ergün katılım gösterdi.
Cömert: “ Aktif bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Amacımız kent konseyinin insanlarla buluşması. Hatayla ilgili çalışma yapmak isteyenler kent konseyini tanıyarak anlam bulsun.” Şeklinde konuştu.
Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen toplantıda karşılıklı görüş alışverişleri yapıldı.
Ergün: “Doğayla ilgili çalışmalara vakit ayırıyorum. Bu çalışmalarımı proje haline getirerek Hatay’a katkı sağlıyorum. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan Dağ Ceylanları (Gazella Gazella)’ların yaşam şartlarını belgeselleştirdim. Oradaki halk bu ceylanları kutsal olarak görüyor ve dokunmuyor. Tarlalarından otlansa da köylü o sene hiçbir verim almasa da ceylanlara zarar vermiyorlar. Bu yüzden ceylanlar köy halkı sayesinde çoğalmışlar.” İfadelerini kullandı.
Toplantıda, doğal hayat çalışma grubuyla Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Ergün’ün hazırladığı Hatay Dağ Ceylanları Sunumu ve Belgesel gösterimi katılımcılarla buluşturuldu.

HBB=BASIN=YAYIN=1JPG HBB=BASIN=YAYIN=2JPG

Önceki İçerikTÜRKMEN DERNEKLERİ TÜRKMEN DAĞINDA
Sonraki İçerikMİNİKLER, YILDIZLAR VE GENÇLER ABA GÜREŞİ MÜSABAKALARI BAŞLIYOR