Yatırım hamlelerimizle Arsuz’u 10 yıl sonra kimse tanıyamayacak

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, başkan yardımcıları Sedat Deveci ve Ali Yavuz, belediye meclis üyeleri ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Veysel Cıncık başkanlığındaki yeni yönetim kurulunu tebrik etti. Yeni yönetim kurulunun ortaya koyduğu projeleri çok beğendiğini ifade ederek, basın meslek grubunun yeniden yapılanması konusundaki kararlılığına da teşekkür eden Başkan Culha, Türkiye’nin coğrafi açıdan en büyük ikinci olan Arsuz’da hizmet keyfini ve zorluklarını paylaşırken, çalışmaları ve yeni projeleri hakkında bilgiler verdi.
“Sabır ve destek istiyorum”
Bölgenin ve Arsuz’un gelişimi için en az kendileri kadar çaba sarf eden ve çalışmalarını kamuoyuna aktaran gazetecilere de desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Nazım Culha, ” Seçimler bir nöbet değişimidir. Bundan önceki yönetim de elinden gelenin en iyisini yapmıştır. Kongrede Şehmus beyin söylediğim ‘Gelmesini bildiğin gibi, gitmesini de bileceksin’ lafı gerçekten çok dikkat çekiciydi. Ben bu lafı siyasilerinde dikkate alması gerektiğini düşünüyorum.. Biz o kadar büyük bir alandayız ki bölgemizdeki hizmetleri yansıtmak için sizlerin büyük desteğine ihtiyacımız oluyor. Çünkü ne kadar çalışma yaparsak yapalım Arsuz’un her tarafı arazi. Yüz ölçümümüz İskenderun’un beş katı. Bu konuda yaptığımız çalışmalar ancak sizlerin gazetelerinizde yer vermesi ile halka ulaşıyor. Bu konuda sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.

Arsuz, tüm Hatay’ın yakından ilgilendiği, tanıdığı önemli turistik bir ilçe. Bu sebeple Arsuz’da yapacağımız daha çok işimiz var. İmkânlarımızı sonuna kadar kullanarak öncelikli tüm işlere el atmaya çalışıyoruz. Turizm kenti olan Arsuz’un eksiklerinin hızlı şekilde giderilmesi gerekiyor. Bu kapsamda biz merkezi hükümetten, farklı siyasi parti vekillerinden bu konuda katkı bekliyoruz. Bir şehrin yapılanması salt belediye gücüyle olmaz. Devlet Hastanesi, Kültür Sitesi gibi bazı büyük yatırımların devlet yatırımı ile yapılması gerekir. Büyükşehir’den de gerekli yatırımlar geliyor. Biz 2016 yılında altyapı çalışmalarına başlayacağız. Altyapı çalışmalarının ardından, üstyapı çalışmalarımıza başlayacağız” derken, herkesten biraz sabır isteyerek, Arsuz’u yapılacak olan yatırım hamleleriyle 10 yıl içerisinde kimsenin tanıyamayacağına vurgu yaptı.
Başkan Culha ve ekibine teşekkür
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık da ziyaret için Başkan Culha ve ekibine teşekkür ederek, ” Göreve başlar başlamaz verdiğimiz sözleri birer birer yerine getirmeye başladık. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla hepimiz elimizin taşın altına koyuyoruz. İGC’deki ilk projemizi hayata geçirdik. Hafta içi her gün tüm gazeteci arkadaşlarımızla öğlen arasında cemiyetimizde bir araya gelip hem yemek yiyip, hem de sohbet ediyoruz. Şimdi ise 10 Ocak Basın Bayramı dolayısıyla, cemiyetimize gelir temin etmek amacıyla 9 Ocak’ta güzel bir basın gecesi yapmayı planlıyoruz. Her yıl düzenleyeceğimiz bu gece ile cemiyetimizin giderlerini karşılayacağız. Bizim içimizde bazı sıkıntılı insanlar var ve bu insanları camiadan temizlemek istiyoruz. Bunlar cemiyetimizin üyesi olmamakla beraber, camiamızı aşırı derece rencide eden, sıkıntıya düşüren işler yapıyorlar. Bunun için ciddi bir savaş veriyoruz. Bu sebeple sizlerden ricamız; bu tür insanlar sizlerin yanına geldiğinde faturalarını ödemeyin. Zaten ileriki zamanlarda yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte bu konu ile ilgili bir deklarasyon yayınlayacağız. Ve bu deklarasyonu tüm siyasilerimize, işadamlarımıza ve STK’lara göndereceğiz” dedi.

IMG_5763