TURİZMCİLERİN YENİ GÖZDESİ HATAY

Ülke çapındaki turizm sektöründe söz sahibi öncü kuruluşların yöneticileri, Hatay İlinin Turizm potansiyelini değerlendirmek üzere Hatay’da buluştular.
Hatay Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Hatay Turizm Derneği, TÜRSAB Hatay Bşk. ve THY Hatay Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda Hatay’da 3 gün boyunca misafir edilen Profesyonel Tur operatörleri ve Turizm sektörünün öncü kuruluşlarının temsilci ve yöneticileri Hatay bölgesindeki turizm potansiyelini yakından tanıma olanağı bulurken sektörün sorunları ve Hatay’ın tanıtımı konusunda görüş alışverişinde bulundular.
Oldukça verimli geçen organizasyon ile Hatay’ın tanıtımı, Turizm potansiyelinin artırılması için sektörün geniş kapsamlı masaya yatırıldığı buluşmanın sonunda sektörü canlandırmak için yeni reklam ve kampanyaların hazırlıklarına başlandığı öğrenildi.
Ülke turizmcilerinin lokomotifi durumundaki Turizmciler, 3 gün boyunca Hatay’da bulunan birçok Turistik destinasyon merkezini ziyaret ederek yerinde incelediler. Bölgedeki turizmcilerle de tanışma ve işbirliği fırsatı bulan turizmciler, yapılan toplantılarda sektörü masaya yatırma olanağı da buldular. Konuk turizmciler bölgeye olan hayranlıklarını belirterek, Hatay’ın cazibe merkezi olabileceğini ve ortak çalışmalarla 2016 yılının Hatay ili için farklı ve verimli olabileceğini ifade ettiler. Hatay turizminin mevcut potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.
Gezi kapsamında Ottoman Otelinde gerçekleşen toplantıda konuk Turizmcilere İl Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör tarafından Hatay’ın Turizm destinasyon bölgelerinin görsel sunumu yapıldı. Toplantıda sunumun ardından Hatay valisi Ercan Topaca ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş konuklara hitaben birer kısa konuşma yaptılar.
Konuşmalarda Hatay ilinin önemli bir turizm merkezi olduğuna, değerinin bilinmesi ve yeterli tanıtımın yapılması gerektiğine vurgu yapılarak; “sınır komşumuzdaki yangın nedeniyle bölgemizin yanlış ve eksik tanıtımının olumsuz etkilerine değinildi. Sektör yetkililerinin ve basının bölgemiz ile ilgili doğru ve olumlu bilgileri paylaşmaları istendi. Özellikle güvenlik konusunda Hatay’ın en az Londra’nın, Paris’in New York’un, Ankara’nın ve İstanbul’un en işlek caddeleri kadar güvenli olduğuna vurgu yapılarak. Bölgemizde kesinlikle bir güvenlik sorunu yoktur. Bu tür endişeler tamamen yersizdir. Herkes Hatay’a rahatlıkla gelebilir.” denildi.
Hatay ziyaretlerinden olumlu izlenimler ve memnuniyetle ayrılan konuk turizmcilerin önümüzdeki yıl için Hatay’a özel Tur paket programları hazırlama kararı aldıkları öğrenildi. Hatay İlinin tanıtımı ve Turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik reklam ve kampanyalar için hazırlıklara başlandığı öğrenildi.
Hatay İl Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör tarafından yapılan açıklamada bu etkinliğin verimini artırmak, zamanı iyi kullanmak adına iki aşamalı olarak tasarlandığını, ikinci aşamada önümüzdeki günlerde İskenderun ve Körfez bölgesini kapsayan bir organizasyonun gerçekleştirileceği belirtildi.

IMG_2343 IMG_2361 TUR. KÜLT. İL MD. HÜSNÜ IŞIKGÖR