Su faturalarında orta yol şart

Dost buluşması

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Esnaf Odaları Birliği’ni ziyaret ederek, esnaf oda başkanları ile bir araya geldi. İskenderun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Uğur Fırat ve İskenderun esnaf oda başkanlarının Başkan Nazım Culha’yı kapıda karşıladığı ziyarette, samimi ve dostane ilişkiler dikkat çekti.
İskenderun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Uğur Fırat, Başkan Nazım Culha’nın Arsuz’un gelişmesi adına çok önemli hizmetler ortaya koyduğunu belirterek, “Arsuz Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha’yı çok seviyoruz. Görevinde de kendisini takdirle izliyoruz. Arsuz’a çok güzel hizmetler yapıyor ve yapmaya da devam edeceğine yürekten inanıyoruz. Ancak esnaflar olarak su fiyatları ile ilgili sıkıntılarımız var. Sizden de Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak özellikle suyu çok tüketen berber, lokanta, fırıncı gibi esnaflarımız için su fiyatların iyileştirilmesini talep ediyoruz” dedi.
“Birlik ve beraberliğimiz hep sürecek”
Esnaf temsilcileri ile bir arada olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Uzun zamandır yapmayı planladığım bir ziyareti, geç de olsa gerçekleştirmekten mutluyum. Hepinizi yakından tanıyorum. Hepiniz dostlarımsınız. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonrada hep beraber işbirliği içinde olmaya devam edeceğiz. Esnaf odaları olarak hepiniz bizleri tek tek ziyaret ederek, manen yanımızda olduğunuzu hissettirdiniz. Hepinize çok teşekkür ederim. Arsuz ve İskenderun ayrı ayrı iki ilçe gibi görünse de aslında iç içe girmiş iki ilçeyiz. Bazı esnaflarımız iki ilçede de hizmet veriyorlar” şeklinde konuştu.
“Su faturalarında orta yol şart”
Kademenin kalkması ve sayaçların aylık okunmasının su fiyatlarında otomatik bir rahatlatma yaratacağını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Su fiyatları il genelini ilgilendiren bir konu. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin geç yapılanması, Hatsu’nun 8 ay sonra endeks okuyabilmesi, kademe sorunu, akabinde faturaların iki aylık periyotlarla okunması su faturalarının yükselmesine neden oldu. 27 Kasımdaki meclis toplantısında idarenin bir çalışması var. Mesken tarifelerinde kademenin kalkması ve endekslerin aylık okunması kararı alındı. Su ile ilgili ilimizde yüzde 70 oranında kayıp kaçak oranı söz konusu. Su şebekesinin yenilenmesi ve yatırımların devamı açısından su fiyatları ile ilgili orta yolun bulunması gerekse de, yeni kurulan büyükşehirler arasında en ucuz suyu şu anda yine Hatay kullanıyor” dedi.
“2016 yılı enerji yatırım programı hazırlanıyor”
Esnaf oda başkanlarının elektrikle ilgili şikayetlerini dile getirmesi üzerine Arsuz’da yapılan enerji yatırımlarını anlatan Başkan Nazım Culha, “Gökmeydan ve civarındaki elektrik sorunu çözüldü. Karaağaç, Nardüzü, Karahüseyinli’ye kadar olan kısımda ciddi bir çalışma var. Akçalı, Madenli, Üçgüllük, Gülcihan ile ilgili Enerjisa’ya önerilerimizi sunduk. Meslekten gelen yakınlıktan dolayı önerilerimizi ciddiye alıyorlar. Şu anda 2016 yılı yatırım programı hazırlanıyor. Biz rica ediyoruz, onlar çalışıyorlar. Yapılacak olan ciddi bir yatırım hamlesiyle ilçemiz genelindeki elektrik sorunlarının tamamen çözüleceğini düşünüyorum” dedi.

IMG_5795-- IMG_5824--

Önceki İçerikAtletico Madrid-Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta
Sonraki İçerikHBB İŞİTME ENGELLİLER FUTBOL TAKIMI SÜPER LİG’DE