ÖĞRETMENLER, İNSAN TOPLULUĞUNUN EN FEDAKÂR VE MUHTEREM UNSURLARIDIR

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında; “Bu ve benzeri müstesna günlerin, bir nebzede olsa öğretmenlerimizin artan ve genişleyen meseleleri üzerine dikkatleri çekmesi en büyük dileğimdir.
Gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir rolü olan öğretmenlerimizin, aziz millet varlığı açısından taşıdığı önem hiçbir şeyle kıyaslanamayacaktır. Sahip oldukları ilmi ve irfanı, cömertçe ve içtenlikle öğrencilerine aktarmaları, yarınların tablosuna şekil ve renk vermeleri Türk milletinin devamlılığında tayin edici bir etkileri olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Ancak öğretmenlerimizin özverili ve gayretli çaba ve çalışmalarına rağmen, hala sorunlarının altında ezildiklerini görmek bizim için son derece üzüntü vericidir.
Bu kutsal mesleğin mensuplarının biriken sorunları çözülemediği sürece gelecek kuşakların iyi yetişmeleri ve donanımlı olmaları sağlanamayacak, bu kapsamda ortaya çıkacak külfetler maalesef telafi edilemeyecektir.
Hangi gerekçelerle olursa olsun, öğretmenlerimizin mahrum bırakıldığı, adaletsiz ve hukuksuzca keyfi davranan yöneticiler nedeniyle; “huzursuz öğretmen, eğitimsiz öğrenci ve gerileyen ülke” kısır döngüsüne hapsolmaktan başka bir seçeneğimiz kalmayacaktır.
Öğretmenlerimizi çaresizliğe ve yalnızlığa terk ederek, üstelik göz göre göre sorunlarına gömülmesine sessiz durarak istismarla vakit geçirenler şüphesiz bugünkü karanlık manzaranın bir numaralı müsebbipleridir.” dedi.
Mesajında atanamayan öğretmenleri de unutmayan Başkan Toksoy; “Atanamayan öğret-menlerin dayanma sınırlarını aşan feryatlarına inatla kulak tıkayan iktidar zihniyeti, başkalarına gelince milletimizin kaynaklarını fütursuzca peşkeş çekmektedir. Ümidim, atanamama çilesiyle kavrulan kardeşlerimizin mahkûm edildikleri sıkıntıdan bir an önce kurtarılmaları, adaletsizce uygulamalar altında görev yapan öğretmenlerimizin bir an önce haklarına kavuşmalarıdır.
Çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, fedakârlığın zirve isimleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzurlu ve saadet dolu yıllar temenni ediyorum.
“Dünyanın her tarafında öğretmenler, in-san topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır.” sözü ile öğretmenleri en güzel ifadeyle anlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de rahmet ve minnetler yad ediyorum.
Fiilen ve hukuken öğretmenlik mesleğini tamamlayarak emeklilik günlerinin içinde bulunan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Görevlerini yapmak maksadıyla terör saldırıları sonucunda şehitlik mertebesine yükselmiş aziz öğretmenlerimize de Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

AS2