MHP SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE ÖNEM VERMEKTEDİR

Yayladağı Aşağıpulluyazı köyünde, Suriye de yaşanan olaylarla ilgili incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Hatay Milletvekili M. Necmettin Ahrazoğlu, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor ve MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy incelemelerinin ardından akşam saatlerinde ilçemize gelerek Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un konuğu oldular.
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un konuğu olarak ilçemize ziyarette bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ barınak restaurantta yaptığı açıklamada; “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Suriye’nin toprak bütünlüğüne önem veriyoruz. Suriye’deki toprak bütünlüğünü aynı zamanda bölgesel istikrarı ve Türkiye’nin istikrarının da önemli bir parçası olarak görüyoruz. Fakat gelinen süreçte Suriye Hükümetinin Bayır Bucak Türkmenlerine karşı sergilediği tavır ne bölgenin nede Suriye’nin istikrarına hizmet edecek bir tutum değildir. Bu vesileyle Türkiye’nin de Moskova’yı çok daha ağır bir dile uyarması gerekir” dedi.
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’da konuklarına ilçemize teşriflerinden ötürü teşekkür ettikten sonra Suriye’de Esed Rejiminin, İran ve Rusya’nın sivil halkı katlederek Türkmen Köylerine doğru saldırması ve bombalar yağdırması ile köylerini terk eden Bayır Bucak Türkmenleri’nin Türkiye sınırına dayandığını ve bun insanların yeteri kadar ihtiyaç malzemesinin bulunmaması üzerine Dörtyol Belediyesi olarak bir yardım kampanyası başlattıklarını belirterek; “Devleti Aliyye Osmaniye’nin bizlere emaneti Bayır Bucak Türkmenlerine yardımlarımız Dörtyol Ülkü Ocakları Başkanımız ve Dörtyol Belediyesi Personellerimizle Türkmen kardeşlerimize 50 araçlık bir konvoyla gönderilerek teslim edildi.” dedi.

içerik üo 002 üo 016 üo 045