İGEV’den İskenderun’a Kolej ve Yurt Müjdesi

Türkiye Cumhuriyetine bağlı, laik, hak ve hukuka saygılı, aydın, Atatürkçü ve çağdaş bireylerin yetişmesine katkı vermeyi görev edinen, İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV), İskenderun’da gerçekleştirmeyi tasarladığı öğrenci yurdu ve kolej gibi yatırım projeleriyle eğitime ve gençlere destek konusunda hedeflerini büyüttü.

İGEV in düzenlemiş olduğu ve yoğun katılımın olduğu dayanışma gecesinde konuşan İGEV dönem başkanı Şefik Uyar; “Eğitim gönüllülerinin desteğiyle birlikte vakıf olarak gençlerimizin geleceği konusunda dayanışmanın en güzel örneğini verdiklerini, bu dayanışma ruhuyla 150 öğrenciye verdikleri Burs sayısını artırmanın yanı sıra hayata geçirmeye çalıştıkları Kolej ve Yurt projeleriyle de eğitime yatırım konusunda dev adımlar atarak hedeflerini büyütmeye kararlı olduklarını” açıkladı.

STK ve oda başkanları ile iş dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra, eğitim gönüllülerinin katıldığı gecede konuşan başkan Uyar, Yurt ve Kolej Projeleri ile ilgili müjdesini verirken bu yatırımlar için tahsis edilen İGEV’e ait arsalar konusunda da bilgiler verdi.

Toplumsal dayanışmaya çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde her zaman olduğu gibi yine İGEV olarak bu dayanışmaya katkı koymak istediklerini belirterek konuşmasına başlayan Şefik Uyar şu açıklamalarda bulundu; “Bizler yeni neslin bilgili, donanımlı, kendine güvenen, Ulusal çıkarlarımızı koruyup gözetecek, çağdaş bir nesil olmasını istiyoruz. Siz eğitim gönüllülerinin verdiği destek ile beraber gençlerimizin önünü aydınlatarak, bu yolda ışık tutmaya çalışıyoruz. Sizlerin her birinizin yakacağı ışığı beraberce büyük bir ışık demetine çevirerek gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz.

İGEV’in tüzüğü gereği her iki senede bir Yönetim değişikliği yapılmaktadır. 17 Nisan 2O15’te yapılan Genel Kurul’da 10. Dönem Yönetim Kurulu üyelerini seçtik. Aramıza 3 yeni yönetim kurulu üyesi katarak üçüncü dönemdir göreve devam etmekteyiz.

Göreve devam etmemizin nedenleri, 2014’te aldığımız arsanın kalan 395 bin TL borcunu bitirebilmek ve arsalarımız ile ilgili projeleri sonuçlandırmaktı.
Şu anda herhangi bir borcumuz kalmadığı gibi öğrenci burs sayısında da 150 öğrenciyi hedeflemekteyiz.

İGEV’e ait Karaağaç’ta bulunan eğitim alanı imarlı 4600 m2’lik arsamıza Kolej yapımı için Yap- İşlet- Devret modeli ile projelendirmeyi düşünüyoruz. Bu konuda gelecek tekliflere açığız.

Ayrıca yine İGEV’e ait İskenderun’da Gelişim Hastanesi’nin yanında bulunan 6185 m2’lik arsamıza yurt alanı tescil edilmiştir. Bu arsamıza basında da izlediğiniz üzere İskenderun Ticaret ve Sanayi odası ile birlikte kat karşılığı olarak 400 öğrenci kapasiteli bir yurt projesi çalışmaları halen devam etmektedir. Bunun için Ticaret Odası Başkanı Sn. Levent YILMAZ başta olmak üzere bütün yönetimi ile birlikte yönetim kurulumuzda çok büyük uğraşlar vermektedir. Çok yakında yurt binamızın temel atma töreninde sizlerle beraber olmak heyecanını yaşayacağımıza gönülden inanıyorum.”

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının da yer aldığı renkli gece, eğitime destek veren işadamlarına anı ve teşekkür plaketi verilmesiyle son buldu.

DSC01402 DSC01427 DSC01460 İGEV plaketler ve aile fotoğrafı ŞAHAP YILMAZ