HATAY’IN İLK VE TEK YANIK ÜNİTESİ

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr.Ömer AKIN; Birliğimize bağlı İskenderun Devlet Hastanesi Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Yanık Tedavi Ünitesi, 2013 tarihinde İskenderun OSB’nin katkılarıyla hizmete girmişti. Hatay’da bulunan ilk ve tek yanık tedavi ünitesi olarak halen hizmet vermeye devam etmektedir.
Halen; yıl içerisinde 300 hastaya hizmet veren yanık tedavi ünitemizin ortalama yatak doluluk oranı % 90’dır. Bu hastaların %35’i Suriye vatandaşı hastalar olup, Bu süreçte gerek İlimizin gerekse Türkiye’nin yanık tedavi hizmetleri yönünden yükünü hafifletmiştir.
AKIN; Sağlık Bakanlığının yanık ünite/merkez düzenlemesinde; yanık tedavi ünitelerinin orta büyüklükte yanık tedavisi yapılması gerekirken, Ünitemizde tedavi ettiğimiz hastaların %30’u büyük ve riskli hastalardır. Bu yönüyle ünitemiz çok başarılı hizmetlere imza atmaya devam etmektedir.
Ünitemizde 2 Genel Cerrahi uzmanı, 12 hemşire/sağlık memuru, 4 personel, 1 sekreter çalışmaktadır. 2 doktorumuz 3 Ay, 4 hemşire/sağlık memuru 45 gün Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezinde eğitim programına katılmıştır. Ünitemizin sorumlu Hekimi Op. Dr. Turgut KARACA’dır.
Yanık Tedavi Ünitesi 13 yatak kapasiteli olup ; hastaların sedasyon altında (uyutularak) pansuman yapıldığı 1 oda, genel ameliyathane içinde sadece yanık hastalarının ameliyat edildiği 1 Ameliyathane odası mevcuttur.
AKIN ;” Ünitemizde görevli tüm sağlık personelimize bu özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eder; başarılarının devamını dilerim” dedi.

Resim4 Screenshot_1 Screenshot_2