İSKENDERUN’DA YAĞMUR SORUNLARI İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), hava şartlarının getireceği sorunlara çözüm bulma adına kapsamlı projeler üreterek mahalle sakinlerinin sesine kulak verdiğini bildirdi.

İl genelindeki mahalle ve sokaklarda yağmur yağışları ile başlayan sorunları tespit ederek müdahale eden İdare, yağmur yağışlarıyla birlikte oluşan birikintileri engellemek ve yağmur kanallarını iyileştirmek için projelerini sürdürüyor.

İskenderun ilçesine bağlı Denizciler, Yunus Emre ve Sakarya mahallelerinde oluşan sıkıntıları çözmek amacıyla Kanalizasyon Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin, projeleri hayata geçirdiğini belirten Genel Müdürlük, yol geçişlerinde oluşan su birikintilerini önlemek için betonarme ve kompozit yağmursuyu ızgarası döşendiğini aktardı.

Yunus Emre Mahallesi’ne yapılacak olan 1,5 km’lik yağmursuyu ızgarasının 100 metresinin tamamlandığını kaydeden HATSU yetkileri, Denizciler Mahallesi’ne 42 metre ve Sakarya Mahallesi’ne ise 133 metre ızgara döşendiğini açıkladı.

Yenileme çalışmaları öncesinde temizlenen yağmursuyu kanalları sayesinde yağmurların sorunsuz bir şekilde deşarj edileceğini belirten İdare, mahalle sakinlerinin rahata kavuştuğunu ayrıca Hatay genelinde yağmur sorunları ile mücadelenin devam ettiğini duyurdu. Yapılan çalışmalarda 3 kepçe ile 7 personelin görev aldığı öğrenildi.

İSKENDERUN’DA YAĞMUR SORUNLARI İLE MÜCADELE SÜRÜYOR (1) İSKENDERUN’DA YAĞMUR SORUNLARI İLE MÜCADELE SÜRÜYOR (4) İSKENDERUN’DA YAĞMUR SORUNLARI İLE MÜCADELE SÜRÜYOR (5)

Önceki İçerikERZİN BELEDİYE SPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR
Sonraki İçerikHATAY MEDENİYETLER KOROSUNDAN MUHTEŞEM KONSER