Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi 2015 yılı Kasım ayı olağan toplantısını, HBB Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen 25 maddenin görüşüldüğü toplantıda, öne çıkan maddeler; Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’nın Hatay Sportif İnş. Turizm Proje Müşavirlik Hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş.’nin hisselerinin tamamının karşılıksız olarak hibe olarak alınması ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi, Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’nın HATMES Gıda Ürünleri San. Ve Tic. Ltd. Şti’nin %50 hissesinin karşılıksız olarak hibe olarak alınması ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 08.09.2015 tarihli toplantısında Tarife Komisyonunun havale edilen Büyükşehir Belediye Meclisi onayına sunulacak sanayi alanı amaçlı 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ve 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı tekliflerine ait ücret tarifesinin yeniden düzenlenmesi teklifi ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi oldu.

Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’nın Hatay Sportif İnş. Turizm Proje Müşavirlik Hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş.’nin hisselerinin tamamının karşılıksız olarak hibe olarak alınması komisyon tarafından uygun görülmeyerek (ret edilerek) meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’nın HATMES Gıda Ürünleri San. Ve Tic. Ltd. Şti’nin %50 hissesinin karşılıksız olarak hibe olarak alınması komisyon tarafından uygun görülmeyerek ( ret edilerek) meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 08.09.2015 tarihli toplantısında Tarife Komisyonunun havale edilen Büyükşehir Belediye Meclisi onayına sunulacak sanayi alanı amaçlı 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ve 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı tekliflerine ait ücret tarifesinin yeniden düzenlenmesi teklifi geri çekilerek ilgili dairesine iadesi oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca bütçede fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında 21 Milyon 616 Bin TL’lik aktarım yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 19 Kasım Perşembe günü saat 14:00’da toplanmasına karar verildi.

HBB-BASIN-YAYIN-2JPG HBB-BASIN-YAYIN-3JPG HBB-BASIN-YAYIN-5JPG HBB-BASIN-YAYIN-6JPG

Önceki İçerikDAĞLARA BOZKURT GEREK
Sonraki İçerikYılın öğretmenine televizyon ödülü