Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Onkoloji Merkezi Açıldı

ONKOLOJİDE ‘GELİŞİM’ ZAMANI

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Onkoloji Merkezi Birimi; Hastane Genel Müdürü Başhekim Ömer Caymaz, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Egehan, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu ve hastane yönteminin katılımıyla, basın mensuplarına tanıtıldı.
Onkoloji Merkezi Birimi’nde düzenlenen toplantıda, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Egehan ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu, kanser tanı ve tedavisini multidisipliner bir anlayışla gerçekleştirdiklerini belirttiler.

“Onkoloji Merkezi, bölge için büyük bir kazanım”
Dünyada en önemli sağlık sorunlarının başında gelen kanserin son yıllarda büyük artış gösterdiğine ve çağın hastalığı olduğuna dikkat çekerek açılış konuşmasını gerçekleştiren Hastane Genel Müdürü Başhekim Dr. Ömer Caymaz, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Onkoloji Merkezi’nin bölge insanı için büyük bir kazanım olduğunu ifade etti.
Kanser tedavisinin SGK kapsamında ücretsiz olduğunu belirten Dr. Ömer Caymaz, “İskenderun’da daha önce bir Onkoloji Merkezi bulunmadığından, vatandaşlarımız büyük zorluk ve emeklerle, şehir dışında tedavi oluyordu. Bu anlamda Özel İskenderun Gelişim Hastanesi olarak hem Radyasyon Onkolojisi, hem de Tıbbi Onkoloji dalında hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.onkoloji merkezi tanıtım (1)“Tedavi için şehir dışına gitmeye gerek kalmadı”
Teknolojik alt yapısı ve deneyimli profesyonel kadrosu ile yalnız İskenderun’a değil, bölgenin ihtiyacına tam olarak cevap verecek bir ‘Onkoloji Merkezi’ konumunda olduklarını ifade eden Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Egehan, “İskenderun ve çevresinde yaşayan insanların bugüne kadar onkolojik tedaviye ulaşmaları, ancak şehir dışına gitmeleri ile mümkündü. Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, bu soruna bir çözüm ve bölge insanına hizmet olarak, kapsamlı bir onkolojik tanı ve tedavi merkezi yapılanmasına gitmiştir. Merkezimizin bir özelliği de aynı gelişmiş özelliklere sahip iki Lineer Hızlandırıcı cihaz olmasıdır. Bu özelliğimiz sayesinde, hiçbir hastamızın tedavisine cihaz arızası nedeni ile ara verilme olasılığı yoktur” açıklamasında bulundu.

“Tedavi, SGK kapsamında ücretsiz”
Kanser hastalarına İskenderun’da hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Egehan, “Hastalarımız, bizler için çok büyük önem taşımaktadır. İskenderun’da bulunduğum ve hizmet sunduğum için çok mutluyum. Ayrıca SGK kapsamında hastalarımız, fark ödemeksizin ücretsiz tedavi olabiliyor” dedi.

“Hedefe yönelik akıllı ilaç dönemi”
Tıbbi Onkoloji Kliniği’nde; kemoterapi odaları ve kemoterapi ilaç hazırlama kabini bulunduğunu belirten Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu, “Kemoterapinin amacı, hastalığı tedavi etmek, hastalığın yayılmasını önlemek, ameliyat sonrası nüksetme olasılığını azaltmak, ameliyat veya ışın tedavisi öncesi hastalığı küçültmektir. Son yıllarda onkolojik tedavinin görünen yüzü değişmeye başlamıştır. Hedefe yönelik tedavi adı verilen bu yöntemlerle, kanser hücresi, özel olarak hedeflenmektedir. Böylece hem etkili bir tedavi yapılmakta, hem de yüksek başarı oranı elde edilmektedir. Yeni geliştirilen ve dünyada kabul gören bu ilaçlar, Türkiye’de de özellikle; meme, akciğer, kolon, yumurtalık kanseri, prostat kanseri ve melanom tedavisinde kullanılmaktadır. Kişinin tümör hücreleri hedefe yönelik ilaca uygunluk açısından test edilerek, hastanın bu tedaviden maksimum yarar sağlaması mümkünse hedefe yönelik ilaç tedavisine başlanmaktadır. İskenderun’da kanser tedavisinde önemli bir adım atan hastanemizde, deneyimli ekibimizle birlikte hizmet vermekteyiz” dedi. Toplantı, radyoterapi ve kemoterapi ünitelerinin basın mensuplarına tanıtılmasının ardından sona erdi.

onkoloji merkezi tanıtım (2) onkoloji merkezi tanıtım (3) onkoloji merkezi tanıtım (4) onkoloji merkezi tanıtım (5)