ERMENİSTAN KAPISININ AÇILMASINI İSTEMİYORUZ

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası ile Kardeş Oda Protokolü imzalamak üzere ilçemizde bulunan Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk’ü ziyaret etti.
Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası ile Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası arasında Kardeş Oda Protokolü imzaladıktan sonra Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk’e bir ziyaret gerçekleştirildi.
Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk’e Iğdır el işçiliğiyle yapılmış bakır kahve takımı hediye eden Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Aslan, öncelikle ilinin ve odasının genel bir tanıtımını yaptı.
Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Aslan 136 Milyon dolarlık ihracat hacimleri olduğunu ve üç ülkeyle sınırları bulunduğunu belirterek; “Iğdır İl merkezi 3 beldeden ve 49 köyden oluşur. Iğdır merkez ilçe nüfusu 2014 sayımı itibarıyla yaklaşık 132.110’dur. Önemli bir kültür kavşağında bulunan ilimiz Ermenistan, Azerbaycan ve İran ile sınır komşusudur ve Türkiye’nin üç ülkeyle sınırı olan tek ilidir.
Nahcıvan’la Gönül Köprüsü projemiz devam etmekte ve kapımız açıktır. İran ile de turizmi geliştirmek adına karşılıklı adımlar atılmaktadır. Ermenistan ile olan sınır kapımız ise kapalı bulunmaktadır.
Biz Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası olarak ülkemizin dış politikasını olduğu gibi benimsiyor ve destekliyoruz. Ermenistan tavrını değiştirmediği sürece, Soykırım yalanından vazgeçmediği sürece, Türkiye üzerinde toprak talepleri olduğu sürece, kardeş Azerbaycan’ın üçte bir toprağının işgalinden vazgeçmediği sürece de biz Ermenistan kapısının kapalı kalmasından yanayız.” dedi.
Kaymakam Soytürk’te ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bölgemizde bulunan iş adamlarını bir çatı altında tutan Ticaret ve Sanayi Odasının önemine dikkat çekti ve; “Gelişmekte olan ilçemizde yatırımlar hız kesmeden devam etmektedir. Odamızda bu kuruşlara bir öncü olarak faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.
Bir dönem Iğdır’a gittiğini belirten Kaymakam Soytürk; “Iğdır Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerini ilçemizde görmekten mutluluk duymaktayım. İnşallah bu ziyaretler hayırlara vesile olur. Biz her türlü yatırımlarda iş adamlarımıza kolaylıklar sağlanması için çaba sarf etmekteyiz. Çünkü her yatırım bir istihdamdır” dedi.

TO 137 TO 166 TO 178 TO 184