BAŞKENTTE İSKENDERUN RÜZGARI

Başkent Ankara’da bu yıl 4. Kez düzenlenen Hatay Günleri, görkemli bir açılış töreni ile başladı. İskenderun Belediyesinin standı protokol mensupları ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, tüm ziyaretçilerle yakından ilgilenerek, İskenderun’un tanıtımını en iyi şekilde yaptı. Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, Hatay bölgesinin tüm zenginlikleri Başkent sakinlerine tanıtılıyor. 04-08 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Ankara’da Hatay Günleri’nin açılış törenine Hatay Valisi Ercan Topaca, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun, Çevre Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer İSSİAD Başkanı Recep Atakaş, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları, iş adamları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Hatay’ın pek çok medeniyetin beşiği olduğuna dikkat çekerek, Vakıf olarak bölgemizin tanıtımına katkı sunmak anlamında yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.
HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise, bu tür etkinliklerin bölgemizin tanıtımına önemli katkılar sunduğunu ifade ederek, Ankara’lıları Hatay’a davet etti. AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk de bölgemizin stratejik önemine dikkat çekerek, “Hatay son yıllarda çok acı olaylara sahne oldu. Bölgemizdeki birlik ve beraberliği provoke etmek isteyenler, hain emellerine ulaşamadı ve hiçbir zaman ulaşamayacak. Hatay, barış ve kardeşliğin her daim hüküm sürdüğü bir coğrafya olarak, dünyaya örnek olmaya devam edecektir” dedi.
Açılış töreninin son konuşmasını yapan Hatay Valisi Ercan Topaca, medeniyetlerin beşiği olarak bilinen Hatay’ın, anlatılmakla tarif edilemeyeceğini, ziyaret edilmek suretiyle bu eşsiz coğrafyanın her yönüyle teneffüs edilmesi gerektiğini belirterek, “Hatay’ın zenginliklerini, farklı illerde gerçekleştirdiğimiz bu tür tanıtım etkinlikleri ile anlatmamız mümkün değil. Tarihe yön vermiş medeniyetlerin merkezi konumundaki bölgemiz, tarihi dokusu, turizmi, yöresel lezzetleri ve en önemlisi farklı din ve mezheplere mensup vatandaşlarımızın bir arada, barış ve kardeşlik olgusuyla harmanlandığı eşsiz bir coğrafyadır. Bölgemizin tanıtımı, bu anlamda da büyük önem taşımaktadır. Güzel ülkemizin büyük kentlerinde Hatay’ı en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Bu organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından, protokol mensupları stantları ziyaret ettiler.

IMG_1226 IMG_1340 IMG_1382 IMG_1425 IMG_1471