SİME-SEN’İN HEDEFİ SİYASETTEN ARINMIŞ BİR SENDİKA

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Hatay İl Başkanlığı binasının açılışı Genel Başkan Akif Tukaç’ın katımıyla gerçekleşti.
SİME-SEN Hatay İl Başkanı Hatay Komat, çevre il ve ilçelerden gelen sendika yöneticileri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen açılış Şehit Pamir Caddesi Onur İşhanı Kat 5’de hizmet vermeye başladı.
SİME-SEN. Sendikası olarak sekiz şube ve büyümeye devam ediyor. SİME-SEN; Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli-Gölcük, Eskişehir, Erzurum, Emniyet şube olarak, temsilcilik olarak da Diyarbakır, Konya, Kayseri ve İskenderun’da da sendikal çalışma yürütüyor.
SİME-SEN Hatay İl Başkanı Hatay Komat, yaptığı açılış konuşmasında; mesleki anlamdaki ve sosyal anlamdaki, sorunların tespitine ve çözümüne yönelik sendikal faaliyetlerde bulunacağını söyledi. Komat, “Sivil Memurlar Sendikası İl Başkanlığı’nın bölgemize kurumumuza ve üyelerimize, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Sivil Memurlar Sendikası Genel Başkan Akif Tukaç, TSK, Emniyet genel Müdürlüğü parlamentoda sendikalı üyeleri bünyesinde bulunduran SİME-SEN’in üyelerinin önemli kurumlarda görev aldığını belirti.20151031_153104“Siyasetten arınmış bir sendika hedefliyoruz”
2011 yılında yılında yol çıktıklarını belirten Tukaç, siyasetten arınmış bir sendika hedeflediklerini söyleyen Sivil Memurlar Sendikası Genel Başkan Akif Tukaç, sendikaların siyasi partilerin “arka bahçesi” olmadığını vurgulayarak “TBMM’de çalışan memur arkadaşlarımıza sendika yasağı vardı. Onlar için bir buçuk yıl önce başladığımız mücadeleyi, geçen hafta resmi gazete yayınlanarak yasak kalktı. Onlar da SİMESEN ailesine dâhil oldu. Bir buçuk yılın sonunda bu zaferi elde ederek ailemizi büyüttük. Bizler bu ülkede sendikacılık yönünde bembeyaz bir sayfa açmak için 2011 yılında yola çıkmıştık. Şuana kadar kuruluş amacımızdan hiçbir ödün vermeden yolumuza devam ediyoruz. Çok kısa süre içerisinde ülkedeki sendikacıların, siyasetten arındırılmış bir şekilde gerçek sendikacılık yapmasını istiyoruz. Bunda da emeğimiz bulunursa ne mutlu bize. Biz bu mücadelelerde gerçekten de bunun onuru gururu bize yetecektir.

Biz olaya siyasi olarak bakmıyoruz. Her zaman şunu ifade etmiştik SİMESEN olarak, bunun onuru gururu çocuğumuza dahi yetecektir. Bunun bilincinde ülkemizdeki sendikacılığa yeni bir çığır açabilirsek, ne mutlu bize. Biz bu olaya 2010 yılında sendika oluşum platformu adı altında yola çıktığımızda, ülkemizdeki sendikacılığı gerek akademisyenlerden, gerek hukukçulardan gerekse kitaplardan araştırdığımızda, Avrupa’daki normlarına, emsallerine baktığımızda, ülkedeki sendikacılık, sendikacılıktan ziyade sanki bir siyasi partinin arka bahçesiymiş gibi hareket etmeleri, gerek onun hedef ve çizgilerini ona göre belirlemeleri, sendikacılıktan ziyade bir siyasi partinin arka bahçesi rolünü üstlendiğinin inancını yaşadık. Onu gördük. TSK’ da biz bu olayı başlatmıştık. Bizler de TSK da çalışan devlet memurlarıydık. Kurumumuzun hassasiyeti ülkemizin şu zor günleri geçirdiği günlerde TSK’ nın, kurumumuzun yıpranmasına müsaade etmemek adına, siyasallaşmaması adına, bir nevi kalkan görevi üstlendik. Tabi ki bunu kurumumuza anlatırken bazı zorluklarda yaşadık, ben hep kurumumuza şunu ifade etmiştim, “ Bizimle bir mücadele içine girmeyin. Neticede biz kurumdan çıkan kişileriz, kurum içinde yetişmiş askeri hiyerarşiyi almış kişileriz. Bugün meydanda biz olduğumuz için, malum diğer üç konfederasyon buralara giremiyorlar. Neden meydanda biz varız, ancak siz bizi düşman görerek bizi bu meydandan çekmeye kalkarsanız, nitekim bu meydan birileri tarafından dolacaktır. Ve bu da bizim kurumumuzun hassasiyetini bildiğimizden dolayı, olmamasını istiyoruz. bunu anlatmaya çalıştık. Bu yolda ilk kuruluşumuzdan bu yolda ilk kuruluştaki vizyonumuzla, hedeflerimizle devam ediyoruz.”AÇILIŞDAN“Ceza infaz kurumlarında örgütlenecekler”
Kritik noktalarda görev yaptıklarını belirten Genel Başkan Akif Tukaç, “Bunun da hassasiyetini bildiğimizden dolayı sivil memurlar konfederasyonu olarak hiçbir konfederasyona bağlı değiliz. Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, TBMM, ülke çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda, hassas olan kurumlarda görev alıyoruz… O yüzden, hiç bir konfederasyon çatısı altına girmeden yolumuza devam ediyoruz. Sırada Ceza İnfaz Kurumunda çalışan memur arkadaşlarımız içinde bir hukuk mücadelesi başlatmak istiyoruz. Onlarda yasaklılar. Kısmetse onları da sendikalı yaparak bünyemize dahil edeceğiz” dedi.

GENEL BAŞKAN TUTKAC VE KOMAT (1) ROZET TAKILMASI SİNESENNN