MEME KORUYUCU CERRAHİ, ERKEN TEŞHİSLE GERÇEKLEŞİR

Kansere bağlı ölümlerde, dünyada akciğer kanserinden sonra meme kanserinin geldiğini ifade eden Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cavit Göktaş, meme kanserlerinde gerçekleşen cerrahi tedavide en az hasar için erken teşhisin önemini vurguladı.
Meme koruyucu cerrahide temel amacın, memenin şeklini korumak olduğunu belirten Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş, “Meme, kadınların önemli bir aksesuar organıdır. Hiçbir kadın, onu kaybetmeyi istemez. Ancak geç fark edilen ve teşhisi geç konulan meme kanserlerinde kadınlar önemli bir aksesuarını kaybetmektedir. Erken tanısı onulan meme kanserlerinde, artık eskisi gibi meme organı tamamen alınmamaktadır. Meme koruyucu cerrahi, erken tanılarla tercih edilen bir ameliyat yöntemidir. Meme koruyucu cerrahi; kanserin tipine, büyüklüğüne, multifokal olmaması, memenin büyüklük durumuna, hastanın yaşına bakılarak karar verilmektedir” açıklamasında bulundu.
Erken tanının meme cerrahisinde önemli olduğunu vurgulayan Op. Dr. Göktaş, “Hastanemizin gelişmiş teşhis yöntemleriyle birlikte, meme kanserine erken tanı konularak, meme koruyucu cerrahi işlemi yapılabilmektedir. Bunun dışında ileri evre tümörlerde meme dokusu alınıp, cilt altına aynı seansta plastik cerrahi uzmanı ekibiyle cilt altına silikon yerleştirilerek, organ kaybının oluşturduğu psikolojik sıkıntılar en aza indirilmektedir. Erken teşhis, memenin korunması anlamına gelmektedir” dedi.

cavit hoca