KAVŞAK YAPIMI SÜRESİNCE KULLANILACAK ALTERNATİF YOL GÜZERGAHLARI

Bütün dünyada olduğu gibi şehrimizde de araç sahipliğinin hızla artması kent içi ulaşım sorununu arttırmakta, ulaşım projeleri gündemimizin en ön sırasında yer almaktadır. Bu kapsamda ilimiz İskenderun ilçesi İbrahim Karaoğlanoğlu caddesi ile Eyüp Sultan caddesinin kesiştiği D817 1+006 km yolundaki trafik sorununun giderilmesi, araç sirkülasyonunun sağlanması, can ve mal kayıplarının en aza indirgenmesi amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılarak sözleşmesi imzalanmıştır. İlgili Projenin yapım işine 20.10.2015 tarihinde başlanacak olup anılan “Adliye–Arsuz katlı kavşağı yapımı” projesi ile bu kavşaktaki genel trafik sorununun çözümlenmesi amaçlanmaktadır.
Son yıllarda artan nüfusa bağlı olarak İskenderun ilçesindeki yaya ve trafik yoğunluğu hızlıca artış göstermektedir. Özellikle şehir içi trafiğinde yoğunluğa bağlı olarak bazı önemli kavşaklarda trafik güvenliği tehlikeye girmiştir. Buna çözüm getirmek için Adliye-Arsuz kavşağında köprülü kavşak ve battı çıktı yapımı projesi hazırlanmıştır. Bu köprülü kavşak trafik hareketlerinin mümkün olduğunca en basite indirgendiği, sürücüye sürpriz teşkil edecek olayların en az oranda yer aldığı tasarımdır.
İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi kapatıldıktan sonra, Antakya istikametinden gelen araçlar Dr.Sadık Ahmet Caddesine bağlanarak; devlet hastanesi, alışveriş merkezi ve İsmet İnönü (pac) meydanı yani ilçe merkezine ulaşımları sağlanacaktır ve belirtilen bu yol tek yön olacaktır.
Antakya istikametinden gelen araçlar 575/5 sokağına bağlanarak Adliye ve üniversiteye ulaşımları sağlanacaktır.
Pac meydanı yani ilçe merkezinden gelen araçlar, 49 yayalar köprüsüne bağlanarak 510.sokağı takip ederek üniversitenin arka kapısından giriş yapabileceklerdir.
Antakya istikametinden gelen ve İbrahim Karaoğlanoğlu caddesini kullanarak adliye ve üniversiteye gidebilmesi için bazı noktalarda refüj açılacaktır.
Pac meydanı yani ilçe merkezinden gelen araçlar sol şeritte servis yolu açılması durumunda servis yolunu kullanarak alışveriş merkezine ulaşımları sağlanacaktır.
Belirtilen yollarda çift taraflı park yasağı uygulaması yapılacaktır.
Fore kazıkların çakılması süresince İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesindeki trafik akışı servis yolu ile pac meydanı yani ilçe merkezinden Antakya güzergahına doğru adliyenin önünden Hasan Ali Yücel caddesine bağlanarak tek yönlü olacaktır.
İhtiyaca bağlı olarak Ibrahim Karaoğlanoğlu Caddesinde bulunan kaldırımların bir kısmı araçların kullanabilmesi için kırılarak yola katılacaktır. Kamuoyuna önemle duyurulur.

Screenshot_2

Önceki İçerikTOKİ İÇİN REKOR TALEP
Sonraki İçerikBaşarılı Öğrencilere Plaket Verildi