HACIAHMETLİ MAHALLESİ’NE 8,5 KM’LİK YENİ İÇMESUYU ŞEBEKESİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Arsuz ilçesinde yaptığı tespit çalışmaları kapsamında içmesuyu hatlarında yenileme projelerinin devam ettiğini duyurdu.

Genel Müdürlük, Arsuz ilçesinde vatandaşların talep ve sorunlarına yönelik projeler hazırlandığını ayrıca uzun yıllardır süren su sorununa el atıldığını açıkladı. Arsuz ilçesine bağlı Hacıahmetli Mahallesi’nde geniş kapsamlı bir çalışma başlatan HATSU, dağda ki suyun gözünden mahalleye yeni hat çekilmesi için projenin sürdüğünü duyurdu.

Su bağlantılarını tamamlamak için öncelikle mahalle içindeki hattın yenileneceğini bildiren İdare, dağ bölgesinden Mahalleye kadar 5,5 km isale hattı ve mahalle içinde ise toplamda 3 km’lik yeni şebeke hattı döşeneceğini belirtti.
40 yıllık sorunu çözecek olan proje sayesinde rahata kavuşan mahalle sakinleri, HATSU ekiplerine çok memnun kaldıklarını ve çalışmalarından dolayı teşekkür ettiklerini ilettiler.

Başlatılan büyük çalışma kapsamında ise, 3 kamyon, 2 kepçe ve 8 işçinin görev yaptığı öğrenildi.

HACIAHMETLİ MAHALLESİ’NE 8,5 KM’LİK YENİ İÇMESUYU ŞEBEKESİ (1) HACIAHMETLİ MAHALLESİ’NE 8,5 KM’LİK YENİ İÇMESUYU ŞEBEKESİ (5)