BELEN’İN İÇMESUYUNDA SONA GELİNDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Belen ilçesine bağlı Halilbey Mahallesi’nde yapılan içmesuyu projesi kapsamında şimdiye kadar 9 bin 980 metre içmesuyu şebekesinin döşendiğini bildirdi.

Belen ilçesi genelinde içmesuyu hattına ihtiyaç duyulan bölgeler için projelerin hayata geçmeye devam ettiğini bildiren Genel Müdürlük, Halilbey Mahallesi’ne daha önce döşenen 9 bin 700 metre içmesuyu hattının üzerine 90 ve 110’luk borularla 280 metre içmesuyu hattının döşendiğini açıkladı.

Vatandaşların daha sağlıklı ve temiz suya kavuşması adına Belen’de olduğu gibi diğer ilçeler içinde projelerin hazırlanıp hayata geçtiğini bildiren Genel Müdürlük, yapılan çalışma ile Halilbey Mahallesi sakinlerinin rahata kavuşacağını belirtti.

Genel Müdürlük, Yayladağı ve Altınözü’nde hayata geçen “50 yılın İçmesuyu Seferberliği” projesi kapsamında Hatay genelinde uygulanacak olan içmesuyu inşa çalışmasıyla asbestli ve kullanıma elverişsiz boruların tamamen değişmesinin yanı sıra kayıp-kaçak oranlarını minimum seviyeye çekme ile enerji tasarrufunun sağlanacağının altını çizdi.

İdare, teknik personel denetiminde titiz bir şekilde yürüten içmesuyu hattı döşemesinde 3 kepçe, 6 kamyon ve 28 personelin görev yaptığını açıkladı.

BELEN’İN İÇMESUYUNDA SONA GELİNDİ (5) BELEN’İN İÇMESUYUNDA SONA GELİNDİ (6)