İTSO Başkan yardımcısı Yeter esnafın yanında

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkan yardımcısı Muhsin Yeter ve İTSO Genel sekreter vekili Figen Gül Dönmez, esnafı gezerek sorunlrını dinlediler.
Hatay’da unutulmaya yüz tutan ipekçiliğe yeniden hayat veren başarılı iş kadını Sibel Keskin’i iş yerinde Ziyaret eden İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter ve Genel sekreter Vekili Figen Gül Dönmez oldukça sıcak karşıladı.
İskenderun’un Yeni Markası Madam Seta
Süleymaniye Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi 2B/1’de nezih bir mekan ile unutulmaya yüz tutmuş ipekçiliğe hayat veren Sibel Keskin, işletmeciliğini yaptığı Madam Seta’da işine olan özverisi ve başarılı çalışmalarıyla adeta ipekçiliğe yeniden hayat veriyor. Bir zamanlar Hatay’da ipekçilik ile birçok ailenin geçimini sağladığına vurgu yapan Sibel Keskin, artık unutulmaya yüz tutmuş ipekçilik için “Ben İpek üreticiliğinin üzerine atılan toprağı kaldırmanın mücadelesini veriyorum” dedi.itso esn.ziy1“Bir Ürünü Tanıyorsanız Değerini de Biliyorsunuzdur”
Hatay’ın Samandağ ilçesi doğumlu olan ve 22 yıldan bu yana İskenderun İlçesi’nde yaşadığını belirten Sibel Keskin, bir zamanlar ipek üreticiliği ile tüm dünyaya nam salan Samandağ ipeğini İskenderun’dan bütün Türkiye’ye ardından ise tüm dünyaya tanıtacağını söyledi. Öncelikli olarak amacının doğru bir tanıtım olduğuna dikkat çeken başarılı iş kadını Sibel Keskin, insanların tanıdığı bir ürünü severek kullanabildiğini ifade edip “bir ürünü tanıyorsanız değerini de biliyorsunuzdur” diye konuştu.
“Hayalimi Gerçekleştirdim”
İpekçilik ile hayalini gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Sibel Keskin; “bu benim çocukluğumdan bu yana en büyük hayalim. Marka tescili için başvuru yaptım. Samandağ ipeğini İskenderun’dan Türkiye’de ardından dünyaya yaymak istiyorum. Tabi ki bu aşamada devlet desteğine ihtiyacımız var. Hatay ipekçiliği bilen bir şehir. Bununla istihdam sağlanabilir. İpekçiliği yaşlılar dahi oturduğu yerden yapabiliyor. İpek bizler için büyük bir servet” dedi.
Hayatın Her Adımında; ‘İpek’
İpeğin hayatın her adımında kullanıldığına da dikkat çeken Sibel Keskin, ipeğin kullanıldığı alanların bazılarını şu şekilde sıraladı; “Sağlıkta, ameliyatlarda ameliyat ipi olarak kullanılıyor, Paraşütlerde, Kozmetik ürünlerinde, dokuma, savaş uçaklarının pervanelerinde, cep telefonlarının iç düzeneğinde, sutaşıma kabı olarak kullanılıyor, un fabrikalarında tozu hapsedebilme özelliğinden dolayı filtrelerde kullanılmıştır ve daha aklıma gelmeyen birçok alanda…”
“Defne Sabunu Vazgeçilmezdir”
İpekte defne sabununun vazgeçilmez olduğunu belirten Sibel Keskin, defne sabununun ipek üzerinde gösterdiği etki ile ipeğe her geçen gün bir canlılık verdiğini söyledi. Defne sabunu ile ipekte üretilen iplikte inceltme yapıldığını ifade eden Keskin; “ham ipek defne sabunu ile kaynatıldıkça inceliği ile daha farklı bir görüntü alır” diye konuştu.
Muhsin Yeter,”Her zaman girişimcinin yanındayız”
Ziyarette söz alan İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter ise, “Her zaman girişimcilerimizin yanındayız. İTSO olarak zaman zaman esnaflarımızı iş yerlerine giderek sorunlarını dinliyor, çözüm yolları arıyoruz. Adeta bir kültür hizmeti verdiğiniz İpekçilik sektörü ile hem Hatay turizmine hem de istihdama önemli katkı sağlıyorsunuz. Bu bakımdan sizlerin her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz,” dedi. Dedi.

itso esnaf (1) itso esnaf (3) itso sen.ziy0