Sokakta Satranç Var Etkinliği

Satranç Federasyonu, satrancı sokaklara taşıyacak yepyeni bir projeyi hayata geçiriyor. Samandağ Abdullah Cömert alanında gerçekleşen satrancı sokaklara taşıyalım projesi kapsamında Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Hatay Satranç İl Temsilcisi Sultan Daban, Samandağ Satranç Temsilcisi Canan Oktay, çocuklar ile vatandaşlar katıldı. Çocuklar ile vatandaşlarda katılarak satranç oynadılar.
Samandağ Kaymakamlığı, Samandağ Belediye Başkanlığı, Samandağ İlçe spor Müdürlüğünün destek verdiği projeye Hatay Satranç İl Temsilcisi Sultan Daban ile Samandağ İlçe Temsilcisi Canan Oktay organizasyonuyla bu yıl Samandağ ilçemizde ilk kez gerçekleştirildi.
Hatay İl Temsilcisi Sultan Daban Satrancı Sokaklara taşıyalım projesi ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Satranç Federasyonu, satrancı sokaklara taşıyacak yepyeni bir projeyi hayata geçiriyor. Her yıl okulların açılmasına bir hafta kala hayata geçmesi planlanan “Sokakta Satranç Var!” isimli proje ile her ilde ve ilçe de sokaklara çıkarak satranç oynayacak. Hem okul sezonu başlarken ülke genelinde satrancı daha görünür hale getirmeyi hem de birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de satranç parklarının yapılmasını sağlamayı amaçlayan proje çerçevesinde tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi, hakemlerimizi bu tarihler arasında sokaklarda satranç oynamayı davet ediyoruz. Artık turnuva salonlarında dört duvar arasında sığmıyor, sokaklara taşıyoruz.” Şeklinde konuşmasını bitirdi.

IMG_4543 IMG_4551 IMG_4552