BAŞKAN SAVAŞ İSKENDERUN DAĞ BANDI MAHALLESİNDE

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, hizmet istişareleri ile hemşehrileriyle buluşarak fikir alışverişleri yapmaya İskenderun Dağ Bandı mahallelerinde devam etti.
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay Milletvekili ve Adayı Mevlüt Dudu ile birlikte Cırtıman, Düğünyurdu, Suçıkağı, Güzelçay, Fatih Sultan Mehmet, Kavaklıoluk ve Akarca mahallelerinde sevgiyle karşılanan Başkan Savaş, sorunları ilk ağızdan dinleyerek çözüm üretmek üzere hemşehrilerinin yapılması gereken hizmet tespitlerine ortak aklın gerektirdiği çözüm önerileri ile karşılık verdi.IMG_9754_1280x853İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN UNSURLARA KARŞI GEREKEN NE İSE YAPILACAK
Bölgenin sanayi kaynaklı sorunlarının çokça dile getirildiği ve mağduriyet yaratan atıkların çevre kirliliğiyle verdiği rahatsızlıklara dikkat çekildiği toplantılarda, Başkan Savaş hemşehrilerine insan sağlığı açısından risk oluşturacak hangi sanayi kuruluşu olursa olsun asla müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etti.
Taş ocaklarında patlatılan dinamitlerin evlere verdiği zararların ve nakliyat sırasında yaşanan sıkıntıların günlük hayatı olumsuz etkilediğini belirten vatandaşlar, bu konuyu ancak Başkan Savaş’ın çözebileceğine inandıklarının altını çizdi.
Taş ocakları konusuna da değinen Başkan Savaş, söz konusu ocakların ruhsat yenileme zamanlarında insan ve çevre sağlığına olumsuz etki yaratacak faaliyetleri varsa ruhsatlarının yenilenmeyeceğini kaydederken “Bizim önceliğimiz her zaman insan. İnsan odaklı belediyeciliği kendimize rehber edinerek çıktığımız hizmet yolunda daima hemşehrilerimizin menfaatini düşünerek hareket ettik ve bu şekilde hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.IMG_9705_1280x853HİZMETLER ARA VERMEDEN SÜRECEK, HATAY HAK ETİĞİ MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞACAK
Mahallerin altyapı sorunları ve yol asfaltlama-parkeleme konularına da değinen Başkan Savaş, önümüzdeki süreçte il genelindeki tüm mahallelerde altyapı sorunları olan ve asfaltı-parkesi yapılmamış yol bırakmak istemediklerini kaydetti.
Mahallelerde sunduğu hizmetlerden ötürü hemşehrilerinin büyük teveccühüyle konuk edilen Başkan Savaş, çözüm odaklı hizmet istişarelerine Hatay’ın her noktasında devam ederek, sorunları ilk ağızdan dinlemeye ve birlikte çözüm üretmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

IMG_9779_1280x853 IMG_9761_1280x853