BÜYÜKŞEHİR 41 NOKTADA KURBAN KESİM HİZMETİ SUNDU

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı dolayısıyla 41 kesim ve 11 satış noktasıyla Hatay halkına hizmet verdi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, kurban kesimlerinin çevre ve insan sağlığını tehdit etmeyecek biçimde gerçekleştirilmesi ve kesimlerin İslami koşullara uygun yapılmasını sağlamak amacıyla seferber oldu. Mezbahanelerde kesim sırasında ortaya çıkan atıklar belediye temizlik ekiplerince temizlendi. Kesimler, Hatay Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Veterinerlik ve Gıda Kontrol İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimlerce yürütülen sağlık kontrolleri eşliğinde gerçekleştirdi. Kesim alanında etlerin ve atıkların poşetlenmesi amacıyla, halka poşet dağıtımı yapıldı. Alanda kullanılan askılıklarla kesimin hem daha güvenli hem de daha konforlu bir ortamda gerçekleştirilmesi sağlandı. Kesim işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen halka çay, çikolata ve kolonya ikramı yapıldı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu ve Veterinerlik ve Gıda Kontrol İşleri Şube Müdürü Ahmet Kilisli kesim yerlerini ziyaret ederek kesim alanındaki vatandaşların görüş ve önerilerini dinledi.

DSC_3929
ÜCRETSİZ KURBAN KESİMİ
Kurban kesimleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatıyla bu yıl ilk kez mezbahalarda ücretsiz gerçekleştirildi. Büyükşehir belediyesi Kurban Bayramı’nın ilk günü saat 13.00’a kadar mezbahalarda Hatay halkına ücretsiz kurban kesim hizmeti sağladı.
Kurban kesim yerlerini ziyaret eden ve denetleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, kurban kesim işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gereken tüm önlemlerin alındığını belirterek,” Bu yıl ilk kez başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatıyla mezbahalarda ücretsiz kurban kesimi gerçekleştirildi. Yaralanmaların önlenmesi, çevre ve insan sağlığını tehdit edecek görüntülerin oluşmaması için üstümüze düşenleri yaptık. Hatay halkının Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım. Mutlu bir bayram geçirmelerini dilerim” şeklinde konuştu.
Büyükşehir belediyesinin sağladığı imkanlardan memnun olduklarını ve sorunsuz bir kurban kesim olanağı sağlandığını belirten vatandaşlar başta Başkan Savaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

DSC_3961 DSC_4070

Önceki İçerikOrduevi’ne saldırı: 20 asker yaralı
Sonraki İçerikEğitim, olmazsa olmazımız