Stresli Yaşamdan Uzak Dur Alzheimer’dan Kurtul

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü öncesi, Alzheimer hastalığına karşı önerilerde bulunan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Arda Lüleci, Alzheimer hastalığının en önemli risk faktörünün stresli yaşam olduğunu belirtti.
Alzheimer hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Arda Lüleci, “Alzheimer Hastalığı, yaş ilerledikçe unutkanlıkla ortaya çıkan, hafıza, konuşma gibi durumlarda sorunlar yaşanan ve zamanla kişinin tek başına işini yapamayacak hale gelmesi durumudur. Alzheimer hastalığıyla beraber; kişinin yürüme işlevi bozuluyor ve yardıma ihtiyaç duyuyor. Zaman algısı olmayan alzheimer hastaları, dil fonksiyonlarını kaybediyor ve zamanla konuşamaz hale geliyor. Bu hastalığın önüne geçebilmek için stresli hayattan uzak durmamız gerekmektedir. Düzenli beslenmek, spor yapmak, kitap okumak, bulmaca çözmek alzheimer riskini azaltan etkenlerdir” açıklamasında bulundu.
Günümüzde alzheimer hastalığının henüz bir tedavi yönteminin olmadığını belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Arda Lüleci, “Alzheimer hastalarına uygulamış olduğumuz tedaviler, hastalığın bazı belirtilerini azaltarak, hastanın hayatını rahatlatmak ve hastalığın klinik seyrini yavaşlatabilmektedir. Bu nedenle Alzheimer’a karşı korunmak için, stresli yaşama veda etmemiz gerekmektedir” dedi.

DSC_0007

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.